Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A dicséret megújítja az erődet

2018. január 28. 03:00 - csmsdvd

 “Dicsérjétek az Urat örömmel, gyertek elé örömtől énekelve.” (Zsolt 100:2)

Hogy megerősödjön a hited, együtt kell dicsérned Istent másokkal. A dicséret Istennek szól, de számodra is előnnyel jár. A csoportos dicséretnek két nagy előnye van: megújítja a hitedet és örömmel tölt be.

Az Ézsaiás könyve 40:31-ben ezt olvassuk:”De akik az Úrban bíznak, megújítják erejüket. Szárnyakon fognak repülni, mint a sasok; futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el.”  (NIV ford.)

Vasárnap reggelente hányszor keltél már fel mormogva, hogy „olyan fáradt vagyok, nincs erőm gyülekezetbe menni”, és amikor mégis elmentél és dicsérted az Urat, feltöltődtél és új erőre kaptál? Ez azért van, mert a dicséret megújít. És megerősít. Megerősít téged, és megerősíti a hitedet is. 

Attól nem újul meg az erőd, hogy a tévében focimeccset nézel. Az csak egyre lustábbá tesz. Csak akkor újul meg az erőd, ha más hívőkkel együtt dicséred Istent. 

Mint lelkész, néha úgy érzem magam mint Rocky bokszedzője. Rocky a ringben belead apait-anyait, mégis laposra verik. Amikor megszólal a gong, tápászkodva mondja: Hála Istennek. A sarokba ül, és az edzője ezt mondja neki: Jól csinálod. Aztán vizet fröcsköl rá, megveregeti a vállát és azt mondja neki: Most menj vissza a küzdőtérre.

Néha úgy érzem, vasárnaponként én is ezt teszem a gyülekezetben. Azt mondom az embereknek, ”Jól csináljátok. Most menjetek vissza a küzdőtérre. Jól fog menni!” De nem én vagyok az, aki megújítja az emberek erejét, hanem Isten. A testvérekkel való közös dicséret és ima megújít. 

A Bibliában a 100. Zsoltár 2. versében ezt olvassuk: “Dicsérjétek az Urat örömmel. Gyertek elé örömtől énekelve.” (NLT ford.)

Szerintem igenis örömteli eseménynek kellene lennie annak, amikor istentiszteletre megyünk. Ez szokatlan lehet, ha nem így nőttél fel vagy ha ezt soha nem érezted abban a gyülekezetben, ahova jársz. A Biblia viszont azt mondja, hogy örömmel dicsérd az Urat - ne unatkozva, ne megkeseredve, ne mérgesen és ne kötelességből. Szívből jövő örömmel kell énekelned az istentiszteleteken! Ezáltal kapsz új erőt és így telsz meg örömmel. 

“Örültem, amikor azt mondták nekem, menjünk az Úr házába!”( Zsolt 122:1, NLT ford.)

 

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Általában milyen a hozzáállásod, amikor istentiszteletre mész? Milyen indíttatást érzel, hogy elmenj?
  • Ha nem tetszik a dicséret a gyülekezetedben, mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy tegyél?
  • Örömmel mész gyülekezetbe? Ha nem, akkor szerinted ez a gyülekezet miatt van, vagy temiattad?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása