Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A jelentőséged a szolgálatból származik

2018. január 31. 03:00 - Anika Enikő

“ Mindegyikőtök kapott valamilyen ajándékot,, hogy azokkal szolgáljátok egymást. Szolgáljatok jól Isten különféle kegyelmi ajándékaival.” ( 1 Péter 4:10, GNT fordítás)

Ahhoz, hogy megtapasztaljuk, mit jelent fontosnak lenni az életben, együtt kell szolgálnunk másokkal. A szolgálat azt jelenti, hogy jót teszünk másokkal.

Az, hogy mennyire vagy fontos és jelentős személy, nem a státuszodtól, az autódon lévő matricától vagy a pólódon látható márkanévtől függ. De még attól sem, hogy milyen nemű vagy, vagy hogy mennyi a fizetésed.

Az, hogy mennyire vagy fontos és jelentős személy, a szolgálatodtól függ. Akkor leszünk fontos emberek, amikor elkezdünk másokra többet gondolni, mint saját magunkra, és amikor másoknak szenteljük az életünket. Nem lehetünk önzők és fontosak egyszerre.

A Biblia ezt mondja az 1 Péter 4:10-ben:  “Mindegyikőtök kapott valamilyen ajándékot, hogy azokkal szolgáljátok egymást.”

Az ajándékaidat, amiket kaptál, nem a saját magad hasznára kaptad. Isten azért adta azokat neked, hogy profitáljanak belőle az emberek, akik körülötted élnek. Isten fontos személynek alkotott meg, és a jelentőségedet akkor találod meg, amikor az ajándékaidat, a tehetségedet és a képességeidet arra használod, hogy mások felé szolgálsz.

 A Prédikátor könyve 4:9-12 ezt mondja: “ Két ember jobb, mint egy, mert többet végeznek el azáltal, hogy együtt dolgoznak. Ha egyik elesik, a másik fel tudja segíteni. De rossz annak, aki egyedül van amikor elesik, mert nincs senki ott, hogy segítsen. Ha ketten egymás mellett fekszenek, egyikük sem fázik. De aki egyedül fekszik,  nem melegszik fel. Az ellenség legyőzheti azt, aki egyedül van, de ketten már meg tudják védeni magukat. A három szálból font kötelet nehéz elszakítani.” (NCV ford.)

Nem arra lettél teremtve, hogy Istent egyedül szolgáld, hanem arra, hogy másokkal együtt, csapatban szolgáld Őt. Arra lettél teremtve, hogy Istent egy családban, egy kis csoportban, egy gyülekezetben szolgáld.

Együtt jobbak vagyunk!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen egyéni tálentumokat adott Isten neked?
  • Hogyan használod az ajándékaidat, a képességeidet és a tehetségedet mások szolgálatára?
  • A világi értékrend szerint mit jelent fontosnak és jelentősnek lenni? Mennyiben tér el ez attól, amit a mai üzenetünkben mondtunk?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018. 01.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása