Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ismer téged, és neveden hív

2018. április 03. 03:00 - FAmelita

„Amikor Jézus odaért, felnézett Zákeusra, és nevén hívta. ’Zákeus!’ – szólította meg – ’gyere le gyorsan…’” (Lukács 19:5 – TLB fordítás)

Zákeus egész életében kigúnyolt és megvetett ember volt egyrészt a megjelenése, másrészt a bűnös élete miatt. Jézus azonban nem csak ránézett, annál többet tett. Zákeust a nevén hívta, ezzel megmutatta, hogy ismeri őt. Képzeljétek el Zákeus megdöbbenését. Honnan ismeri a nevét Jézus?

Isten nem csak azt ismeri, hogy hol vagy, hanem tudja, hogy ki vagy. Pontosan tudja, min mégy keresztül, miért mégy ezen keresztül és hogyan érzel ez miatt. Jobban ismer téged, mint te magadat. Személyesen törődik veled.

Zákeus neve azt jelenti „tiszta” Ez az utolsó dolog, ami eszedbe jut, amikor egy korrupt állami hivatalnokra gondolsz. Minden volt, csak tiszta nem. Mégis Jézus a nevén hívta: „Hé, Tiszta! Ma hozzád, a te házadba megyek!” Jézus arra mondott igent, azt erősítette meg, amit Ő látott Zákeusban, nem azt, ami Zákeus volt.

Lehet, hogy félsz közelebb kerülni Jézushoz, mert azt gondolod, hogy össze fog szidni az elrontott dolgaidért. Jézus azonban megerősíteni akar. Azt akarja, tudd, hogy mennyire szeret téged.

Megfelejtkezhet-e az anya a csecsemőjéről? Nem érez-e szeretetet gyermeke iránt, akit szűlt? De ha ez megtörténhetne is, én akkor sem felejtkezem meg rólad! Lásd, tenyerembe írtam a nevedet. (Ézsaiás 49:15-16 – NLT fordítás)

Amikor Jézus meghalt a kereszten és kitárta karjait és a katonák átszegezték a kezeit, a neved a tenyerébe volt vésve. Amikor a Mennyországba jutsz, ott nem lesz senkin egyetlen seb sem, kivéve Jézust. Ő viselni fogja azokat a sebhelyeket az egész örökkévalóságban, hogy emlékeztessen, mennyire szeret minket. Ezzel mondja: „Azt gondolod, hogy megfeledkeznék rólad? Ez lehetetlen! Lásd, ilyen sokat számítasz nekem!”

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit jelent az, hogy megerősíteni valakit?
  • Hogyan éreznéd magad, ha tudnád, hogy Isten megerősít, és soha nem feledkezik meg rólad?
  • Mi tart vissza attól, hogy közel kerülj Jézushoz?

 

(Daily Hope by Rick Warren – 2018.03.27.)

Szólj hozzá!
Címkék: Jézus hív

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása