Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nézz Isten víziójára!

2018. április 20. 03:00 - FodorImi

„Nyisd fel a szemeimet, hogy megláthassam törvényedben a csodálatos igazságokat.” (Zsoltárok 119:18 – GNT fordítás)

A Biblia tele van olyan emberek példáival, akik megkapták Isten vízióját, mint pl. Ézsaiás, Jeremiás, Dániel, Hóseás, Jónás, Mikeás. Isten vízióját, az életedre vonatkozó látását nézni nem bolondság. Isten gyakran használ gondolati képet, hogy világossá tegye a következő lépést, amit vár tőled, hogy megtegyél.

Ezt nem kell elmagyaráznom a vizuálisan gondolkodó embereknek. Lehet, hogy te ilyen vagy: Olvasol egy történetet a Bibliában, és élénk színekben látod a történetet. Amikor olvasol egy könyvet, egész idő alatt az elméd képpé alakítja a történetet.

A többieknek azonban ez egy kicsit nehezebb. Én nem vizuálisan gondolkodom. Hajlamos vagyok szavakban gondolkozni, nem képekben.

Hogyan kaphatod hát meg Isten látását, vízióját, ha nem vagy vizuális gondolkodó?

Először is, kérdezd Istent konkrét kérdéssel.

A csendességedben, miután Bibliát olvastál és imádkoztál, csak maradj csendben és várj Isten előtt. Megkérdezheted „Istenem van valami, amit mondani akarsz nekem?”. És aztán várj. „Istenem, van valami, amit tudnom kell, amire nem gondoltam?”. És aztán várj.

Jakab 1:5 azt mondja: „Ha bárkinek közülete bölcsességre van szüksége, kérje Istentől, és megadatik neki. Isten nagylelkű, és nem fogja megfeddni érte.” (CEV fordítás) Isten azt akarja, hogy kérj tőle tanácsot, és azt akarja, hogy légy konkrét. Várja a kérdéseidet!

Másodszor, figyelj Isten Igéjére, hogy lásd, mit akar Isten mondani neked.

Meg kellene tanulnod, a Zsoltárok 119:18 verset: „Nyisd fel a szemeimet, hogy megláthassam törvényedben a csodálatos igazságokat.” Imádkozd ezt a verset, amikor előveszed Isten Igéjét. Minden problémádra minden válasz ebben a könyvben van, de olvasnod kell, tanulmányoznod kell, memorizálnod kell és elmélkedned kell rajta, amint Istennek az életedre vagy éppen a mai napra vonatkozó látását, vízióját keresed.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért olyan nehéz csendben lenni és várni Istenre és a válaszaira?
  • Mi tart vissza attól, hogy csendben légy Isten előtt, hogy feltehesd a kérdéseidet és mélyebbre áss az Igében?
  • Milyen látást adott Isten neked? Mit gondolsz, mit kellene tenned ezzel a látással?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2018.04.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása