Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A változáshoz az igazság megismerése szükséges

2018. április 29. 03:00 - Erika1832

"Mivel hallottatok Jézusról és megismertétek az igazságot, ami tőle származik, dobjátok el a régi bűnös természeteteket és életmódotokat, melyek megromlottak a vágyak és megtévesztések által. Inkább engedjetek a Szellemnek, hogy megújíthassa gondolataitokat és hozzáállásotokat. Vegyétek fel az új természeteteket, ami Istenhez hasonlónak teremtetett — igaznak és szentnek." (Efézus 4:21-24, NLT-fordítás)

valtozas.jpg

Soha nem fogod megváltoztatni a rossz dolgokat az életedben, amíg nem tudod meg az igazságot. A változáshoz fontos, hogy tudd az igazságot.

Jézus ezt mondta, "Megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz benneteket." (János 8:32, NLT-fordítás). Nem leszel szabad, amíg nem ismered az igazságot. A személyiségünk változásának titka nem egy tablettában, nem is egy programban vagy folyamatban rejlik. Nem egy terápia, egy könyv vagy egy szeminárium hatására történik. Még a pozitív gondolkodás vagy a pszichológia sem tudja megváltoztatni azt. A személyiség változásának alapja az igazság. Ahhoz, hogy változni tudjunk, meg kell ismernünk és szembe kell néznünk az igazsággal önmagunkkal, Istennel és más emberekkel kapcsolatban.

Az életedben minden önromboló viselkedés mögött egy olyan hazugság áll, amit elhiszel. Ha most nagyon el vagy adósodva, ez azért fordulhatott elő, mert elhittél valamilyen hazugságot. Így gondolkodtál: "Vásárolhatok mindig hitelre, nem lesz semmi gond.” Tényleg? Vagy úgy gondolkodsz, hogy „Nekem kell ez a ház.” Valóban? Tényleg szükséged van rá? Igazán? És meg is tudod indokolni?

Állandóan hazudunk magunknak. De meg kell tudnod az igazságot és szembesülnöd kell azzal, ha meg akarsz változni.

Jézus azt mondta, az igazság szabaddá tesz. De először nagyon rosszul fogod magad érezni, amikor szembesülsz vele. Egészen addig fogod rosszul érezni magad, amíg  próbálod tagadni. Abban a pillanatban, amikor szembe tudsz nézni az igazsággal önmagadról és minden másról az életben, az igazság elkezd szabaddá tenni.

Ki az igazság? Jézus azt mondta, "Én vagyok az igazság." Nem azt mondta, hogy "nálam van az igazság", vagy hogy "megmutatom a hozzá vezető utat", vagy hogy "megtanítom neked." Azt mondta, "Én vagyok az. Én vagyok az igazság."

Bízhatsz a szavában. A Biblia az ő szava.

A Biblia számos módon segít nekünk, hogy növekedjünk és változzunk: "A teljes Írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a fegyelmezésre, javításra és az igazságban való fejlődésre; azért, hogy Isten szolgája alaposan felkészült legyen minden jó cselekedetre.” (2 Tim. 3:16-17, NIV-fordítás)

A Biblia olyan, mint egy térkép. Megmutatja, hogy hol, merre menj és hogyan maradj az ösvényen. Rámutat, hogy mikor térünk le az ösvényről, és megmutatja, hogyan tudunk arra visszatérni. Amikor Isten Igéjére támaszkodsz, hogy mutassa meg, merre menj és hogyan járj, akkor az megadja neked mindazt az iránymutatást és tudást, amire szükséged van, hogy változni tudjál.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

• Mi az a dolog az életedben, amivel kapcsolatban úgy teszel, mintha nem is volna probléma, de igazából tudod, hogy változtatnod kellene rajta?
• Mennyire tudod magad előre felkészíteni azzal, hogy tanulmányozod a Bibliát?
• Hol és mikor láttad már azt, hogy Isten igazsága szabaddá tett valakit?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.04.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása