Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nem lehetsz egy magad csinálta Megváltó

2018. május 26. 03:00 - Anika Enikő

Jézus önmagát áldozta fel a bűneinkért, és hogy kiszabadítson bennünket ebből a jelenlegi, gonosz világrendszerből - Atyánknak, az Istennek terve és akarata szerint.” (Galata 1:4)

 

 

Dávid, Izrael legnagyszerűbb királya volt – erős, okos és gazdag. Bármije meglehetett volna, amit csak akart, ám tudta, hogy igazából nem tudja megmenteni magát. Csak egy személy képes megmenteni őt: “Csak Istenben nyugszik meg lelkem; tőle van az én szabadulásom. A megváltás egyedül tőle jön.” (Zsoltárok 62:1, GNT fordítás)

Lehetetlenség megdolgoznunk, megvásárolnunk vagy kiérdemelnünk utunkat a Menybe. Amikor a megváltásra kerül a sor, képtelenek vagyunk megmenteni magunkat. A kormány nem tud megmenteni bennünket. A népszerűségünk sem tud megmenteni minket, sőt a sikereink sem. “Hiszen egyikük sem válthatja meg életét, nem tud váltságdíjat fizetni Istennek! Senki sem elég gazdag, hogy kifizesse élete árát!” (Zsoltárok 49:7-8)

Ha nem lenne szükséged Megváltóra, Isten nem küldte volna el. De Isten tudta, hogy a lelki körülményeid és feltételeid sokkal rosszabbak annál, mint amilyenné a fizikai állapotod valaha is válhat. Ez az amiért Isten elküldte Jézust, hogy megmentsen minket.

A magad erejéből teljességgel lehetetlen a tökéletes Menybe jutnod. Nincs semmilyen mód arra, hogy kifizesd a megváltásodat. A költség meghaladja az eszközeidet. Jézus kifizette ezt úgy, hogy eljött, és meghalt érted a kereszten. A végső árat az életével fizette ki. Isten egyszerűen csak hív téged, hogy fogadd el a megváltás ingyenes ajándékát, melyet Jézus tesz lehetővé.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Milyen módokon teszünk kísérleteket arra, hogy megmentsük magunkat?
  • Az emberek vajon miért fogadják el oly nehezen azt, hogy nem vagyunk képesek megdolgoznunk, megvásárolnunk vagy kiérdemelnünk utunkat a Menybe?
  • Hogyan írnád le Jézusnak a saját életedben megnyilvánuló "szabadítási kísérleteit"?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.05.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása