Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istennek van hatalma folytatni

2018. június 11. 03:00 - FAmelita

"Káosz vagyok. Semmi vagyok és semmim sincs; Csinálj valamit belőlem. Te (Istenem) képes vagy rá; neked mindened meg van hozzá." (Zsoltárok 40:17 The Message fordítás)

sea-2565573_1280.jpg

A Biblia azt mondja, Isten mindig befejezi, amit elkezdett: "Isten, aki elkezdte a jó munkát bennetek, véghez is viszi azt, amíg teljesen kész nem lesz." (Filippi 1:6 NLT ford.). Nem azt mondja, hogy 'Isten talán befejezi'. Nem is azt, hogy 'Isten reméli, hogy befejezi'. Azt mondja, hogy Isten be fogja fejezni. Mit is jelent ez?

Azt jelenti, ha igazán átadtad az életed Jézus Krisztusnak, ha kitártad magad Istennek és azt mondtad "Jézus, légy a legeslegelső az életemben", akkor úton vagy a mennybe. Semmi kétség efelől, az ügy el van intézve. Ez egy lezárt üzlet. Át fogsz érni a célvonalon, mert ez nem azon fog múlni, hogy hogyan teljesítesz, hanem Isten még mindig fennálló kegyelmén. Az egyetlen kérdés az, hogy hogyan fogod befejezni a versenyt. Te is legalább olyan jól tudod, mint én, hogy néhány ember szegényen fejezi be a versenyt, amíg mások gazdagon.

Nem csupán azt remélem, hogy bejuss a mennybe. Nem azt szeretném számodra, hogy csak épp átjuss a célvonalon. Segíteni akarok, hogy gazdagon fejezhesd be az élet versenyét. Azt akarom, hogy élvezd az életet, a bőséges életet, hogy rájöjj, Isten mit tervezett számodra, és éld meg azt.

Honnét lehetsz biztos, hogy be fogod fejezni az élet versenyét? Mert Istennek még mindig tart a kegyelme. Ő nem csak megmenteni akar. Meg akar tartani egy életen át. Azt akarja, hogy célba érj.

Mi az a fennálló kegyelem?

Ez a kegyelem az, ami továbbvisz, amikor fel akarod adni. Ez ad erőt, hogy helyesen cselekedj, amikor úgy érzed, nem ez a megfelelő lépés.

Rengeteg buktató van az élet marathonján. És tekintet nélkül arra, hogy most min mégy át, ahogy az sem számít, hogy mikkel kell szembe nézned idén, számíthatsz Isten még mindig fennálló kegyelmére.

"Azért írok nektek, hogy bátorítsalak titeket és biztosítsalak arról, hogy amit most tapasztaltok,az  teljesen Isten kegyelmének a része. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben." (1 Péter 5:12 NLT  ford.)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért próbáljuk olyan sokszor 'csak túlélni' a hetet, amikor Isten azt akarja, hogy megtapasztaljuk a bőséges életet?
  • Hogyan segített neked Isten kegyelme kitartani egy megpróbáltatásban?
  • Milyen helyzetben van szükséged Isten kegyelmére, hogy szilárdan tudj állni? Hogyan kéred Istent, hogy tartson meg?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása