Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megismerheted az igazságot, ha Istenre nézel

2018. június 17. 03:00 - Anika Enikő

“Én, az Úr megmutatom, hogyan tegyél különbséget jó és rossz között; hogyan találj meg minden jó utat.” (Példabeszédek 2:9, GNT fordítás)

 

Ahogy tegnap említettem, három filozófia – az individualizmus, a szekularizmus és a relativizmus - a társadalom erkölcsi hőmérőjét pusztította el az elmúlt évtizedekben. A következmények drasztikusan hatottak a társadalomra általában és mindannyiunkra egyénileg. Szóval mit tehetünk?

Istennel kell kezdeni.Ő testesíti meg az igazságot. A helyes és a helytelen eredete, Isten jelleméből kapja jelentését. A tisztességtelenség rossz, mert Isten tisztességes. A hűtlenség rossz, mert Isten hűséges. Megismerheted az igazságot, ha azt nézed Isten hogyan van hatással ránk.

A Biblia azt mondja: Én, az Úr megmutatom, hogyan tegyél különbséget jó és rossz között; hogyan találj meg minden jó utat.” (Példabeszédek 2:9, GNT fordítás). Isten igéjén keresztül ismerhetjük meg Isten jellemét. A Biblia megmondja nekünk, hogy mi a jó; akár tetszik nekünk, akár nem mindaz, amit mond.

Amint találkozunk az igazsággal, Isten igazságával; felismerünk két kulcsjellemvonást, amit minden alkalommal látni fogunk, ha az igazsággal lesz dolgunk.

  1. Univerzális. Mindenkire vonatkozik. Ha nem vonatkozik mindenkire, akkor nem igazság. Akkor vélemény csupán.
  2. Nem változik. Nem változik divattal és a hóborttal. A házasságtörés 2000 évvel ezelőtt is rossz dolognak számított; ma is rossz, és 4000 év múlva is rossz marad.

A választás a tiéd. Néhány évvel ezelőtt ezt a témát összegezte a Newsweek magazin a borítóján. Ezt kérdezték: “Kinek az igazságszolgáltatása? Kinek az erkölcse? Kinek a közössége? Kinek a családja? Kinek az értékei?

Ez minden nap a te döntésed. Világunk ma három választási lehetőséget kínál arra, hogyan fedezzük fel az igazságot: Dönthetünk úgy, hogy erkölcsünket arra alapozzuk, hogy mit gondolunk; vagy arra, hogy mások mit gondolnak; vagy arra, hogy Isten mit gondol. Igazándiból nincs más választási lehetőségünk.

Választásunk diktálja azt, hogyan élünk, hogyan szeretünk és egy napon hogyan halunk meg. Ám mindezek a mi választásaink.

Hogy választasz; hogyan döntesz?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan próbál kultúránk meggyőzni minket arról, hogy az igazság változik?
  • Miért kell minden nap döntést hoznod arról, hogy Isten igazságára alapozod moralitásodat?
  • Mit kell tenned ahhoz, hogy jobban megértsd Isten jellemét az igéből, a Bibliából?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.06.10.)

Szólj hozzá!
Címkék: rossz igazság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása