Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Legyen időnk Isten akaratának megtételére

2018. július 01. 00:03 - Erika1832

„Mindannyiunknak élveznünk kellene mindazt, amiért megdolgoztunk,  mert Isten ajándéka ez . Préd. 3:13. (GNT-fordítás)

hand-565588-1280.jpg

XXI. századi világunkban, amikor túlterheltek, túlfeszítettek vagyunk, és teljesen betáblázott életvitelt élünk, a következő lehet az egyik legjelentősebb és legfelszabadítóbb mondat, amit valaha is olvashatsz: éppen elég időd van arra, hogy Isten akaratát cselekedd. Miszerint, ha nem érzed, hogy naponta van erre elég időd, akkor két dolog fordulhat elő: 1.) Olyan dolgokat teszel, amikre Isten nem kért meg. 2.) Olyanokat cselekszel, amikkel Isten megbízott, csak éppen nem a megfelelő módon teszed azt. Isten a tennivalókról nem fog egy listát adni neked anélkül, hogy az ehhez szükséges időt ne biztosítaná hozzá. Vagy túl sok mindent akarsz egyszerre megcsinálni, vagy elpocsékolod az időt. Nincs más magyarázat. Mindenképp meg kell tanulnod élvezni a pillanatot. A Biblia azt mondja: Mindannyiunknak élveznünk kellene mindazt, amiért megdolgoztunk, mert Isten ajándéka ez.” Préd. 3:13. (GNT-fordítás) Túl sokan esnek közülünk áldozatául  egy szörnyű csapdának. Én ezt úgy  hívom, hogy "amikor és akkor" gondolkodás. Hisszük, hogy "amikor" elérünk egy adott célt, „akkor” majd boldogok leszünk. Talán ez a cél az érettségi, a házasság, vagy egy kívánt anyagi helyzet. Ám nem leszel boldog akkor sem. Talán három percig fogsz örülni az eredménynek, majd kérdőre vonod magad: „Mi a következő lépés?” És kezdődik minden elölről. Elfáradtál, kiégtél és hajszolt vagy? Isten többet tartogat a számodra. Ha túl nagy terhet hordozol, ez nem Jézustól van. Ő a  Máté 11. részében ezt mondja  "Jöjjetek hozzám, mindnyájan, akik megfáradtatok, és nehéz terheket cipeltek, és én nyugalmat adok nektek… és az én terhem  könnyű" Máté 11:28, 30 (NCV-fordítás).

Életed minden egyes pillanata Isten ajándéka. Ő nem akarja, hogy egyet is kihagyj ezek közül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A múltnak melyik pillanatát sajnáltad leginkább, mert a sok tennivalód megakadályozta, hogy élvezted azt?
  • Milyen céljaidat sikerült megvalósítanod, melyektől azt vártad, hogy elégedettséggel töltenek el, de ez még sem így történt?
  • Hogyan változtatnád meg a prioritásaidat és a tervezett programjaidat, hogy elég időd legyen annak megtételére, amit Isten vár tőled?

* Daily Hope by Rick Warren (2018.06.24.) 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása