Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten ajándéka a jelenben

2018. július 23. 03:00 - Mate Cseri

"Isten ha nekünk vagyont és kincset ad, és engedi, hogy kivegyük részünket belőle, hálásnak kell lennünk és gyönyörűséget találni fáradságunk gyümölcsében. Ez Isten ajándéka." (Prédikátor 5:19, szabad fordítás)

 

kids_from_cambodia.jpg

A Szentírás azt mondja az 1 Timóteus 6:17-ben, hogy Isten "gazdagon ellát minket mindennel a mi örömünkre" (szabad fordítás). Ilyen Istennek szolgálunk. A mi örömünkre adta a világot! De van egy kis gond: annyira el vagyunk foglalva azzal, hogy többet birtokoljunk, hogy nem élvezzük, amink van. 

Egyik kedvenc időtöltésem az, hogy az udvarunk lejtőjéről nézem a napkeltét. Majd' 20 éve kitettem egy olcsó strandszéket, ami már kifakult és imitt-amott törött is, és ebben a régi székben szeretek ücsörögni és nézni a napot, ahogy feljön. Nagy örömömre szolgál!

Több örömömet lelném a napkeltében, ha egy gyémánttal díszített luxus-székben ülnék a lestrapált, régi helyett? Nem. Nem növelné cseppet sem az örömömet. Valójában van egy nagy előnye annak, hogy nincs gyémánttal díszített székem: az, hogy senki nem lopja el!

Kérdezd csak meg magadtól: "Mit nem élvezek most?" Legtöbbünk beleáll abba, amit "amikor-akkor" gondolkodásnak hívok: "Amikor ez történik, akkor boldog leszek."

"Amikor járok majd egy fiúval, akkor boldog leszek." "Amikor férjhez megyek, akkor boldog leszek ." "Amikor gyerekeim születnek, akkor boldog leszek." "Amikor a gyerekek iskolába mennek, akkor boldog leszek." "Amikor újraházasodom, akkor boldog leszek."

Mindenki annyira boldog, amennyire az akar lenni. A boldogság döntés kérdése. Ha most nem vagy boldog, később sem leszel az. Elvihetnélek a világ legnyomorúságosabb helyeire, és tudnék mutatni két egymás mellett lakó embert, akik közül az egyik boldogtalan, a másik boldog. Miért? Mert a boldogságnak semmi köze a körülményekhez. A hozzáállásunktól függ. Ha nem vagy boldog és elégedett azzal, amid van, akkor garantálom, hogy többel sem leszel boldog. Mert mindig valamivel többre fogsz vágyni.

A boldogság döntés. Dönts úgy, hogy élvezed, amit Isten a jelenben ad neked, hogy élvezd!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mivel áldott meg Isten, amit nem élvezel teljes egészében?
  • Mire vársz még, hogy boldog légy?
  • Ha a boldogság döntés kérdése, akkor miért döntenek emberek úgy, hogy boldogtalanok lesznek?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása