Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A szexuális tisztaság elkötelezettséggel kezdődik

2024. július 04. 03:00 - Anita.B

pexels-n-voitkevich-5069663.jpg“Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet.” Zsoltárok 119,9

Lehetséges a 21. században szexuálisan tiszta életet élni? Tartózkodni a szextől a házasság előtt, és hűségesnek maradni a házasság alatt?

Igen! De elköteleződéssel kell kezdődnie.

A Biblia azt mondja, “Hogyan tarthatja tisztán életútját az ifjú? Úgy, hogy megtartja igédet” (Zsoltárok 119,9). Ahhoz, hogy szexuálisan tiszta legyél a 21. században (vagy bármely évszázadban), szükséged lesz egy normára, amely szerint élhetsz. Felépítheted a mércédet egyedül, vagy választhatod Isten mércéjét. El kell dönteted, hogy Isten többet tud-e arról, hogy mi a legjobb az életednek, mint te.

Isten számos olyan dolgot mond Igéjében, amelyek nem népszerűek, különösen akkor, ha szexről van szó. Miért mondja ezeket? Többet tud a szexről, mint te. A következményeket is sokkal jobban megérti, mint te. El kell döntened, hogy még akkor is, ha nem érted, nem szereted, és amikor nem népszerű, akkor is azt fogod tenni, amit Isten igéje mond, függetlenül attól, hogy mit gondolsz vagy mit gondolnak a barátaid.

Amíg nem vagy hajlandó ilyen kötelezettséget vállalni, nem állsz készen arra, hogy tiszta légy egy tisztátalan világban. Csak úgy lehetsz tiszta, ha követed Isten mércéjét.

Isten kitalálta a szexet. Az ő ötlete volt, de néhány paramétert körülírt. A színvonala sosem változott. Ez nagyon is világos, függetlenül a közvélemény-kutatásoktól vagy bármi mástól.

A szex sokkal több, mint egy fizikai dolog. Ez egy spirituális aktus, amelynek fizikai, társadalmi, jogi és érzelmi következményei vannak. Ha a szex mindössze fizikai lenne, olyan lenne, mint egy kézfogás. Nem számítana, kivel szexelsz. De a szex több, mint egy fizikai esemény. 

A Biblia világossá teszi, hogy a szex kizárólag férj és feleség számára van fenntartva, akik egy házasság keretében elkötelezték magukat egymásnak. Bármi, ami ezen kívül esik, mint például a házasság előtti és az azon kívüli szex, mélységes következményekkel jár az érzelmeidre és a lelki életedre vonatkozóan, és akár fizikailag is árthat neked.

Isten normái a te érdekedet szolgálják. Ha ezek szerint akarsz élni — és elkerülni a rajtuk kívüli életből fakadó negatív következményeket —, akkor az elkötelezettséggel kezdődik.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért fontos, hogy elkötelezd magad Isten szexuális tisztaságra vonatkozó normája mellett, mielőtt olyan helyzetbe kerülnél, amelyben kísértésbe eshetsz?
  • Mi az, ami a társadalomban még nehezebbé teszi a szexuális kísértéstől való elfordulást?
  • Milyen következményei vannak a szexuális bűnnek?

Jézusnak szentelted az életedet?

Nem számít, mit tettél vagy hol voltál, Isten kész megbocsátani neked, ha csak megvallod bűneidet és elkötelezed magad, hogy úgy élsz, ahogy Ő teremtett.

A Biblia azt mondja, hogy nem lehet kiérdemelni az utat a mennybe. Csak úgy juthatsz el idáig, ha bízol Isten Fiában, Jézus Krisztusban:

Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék” (Efézus 2,8-9).

Ha készen állsz, hogy Jézusnak szenteld az életedet, kezdd ezzel az imával:

„Kedves Istenem, megígérted, hogy ha hiszek Fiadban, Jézus Krisztusban, minden rossz, amit valaha elkövettem, megbocsáttatik, és egy napon örökkévaló mennyei otthonodba fogadsz.

„Bevallom, hogy vétkeztem, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus azért halt meg, hogy elvegye a bűneimet, és te feltámasztottad őt. Bízni akarok Jézusban, mint Megváltómban, és a mai naptól fogva követni akarom őt. Vezesd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, hogy befogadd Jézust, kérlek írj nekem a rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni, melyek segítenek elindulni a Jézussal közös utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren 2024.06.27.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása