Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan szerezhetsz kincseket a mennyben?

2018. július 31. 07:04 - gabormel

„Ahol a kincsed, ott lesz a szíved is.” (Mt 6:21, NIV fordítás)


treasures_in_heaven.jpg

A mennybéli befektetéseidet örökké élvezni fogod, és minden alkalommal, mikor jóra használod a pénzed, oda fekteted be.

Tegnap már beszéltünk arról, hogy a pénzed használatával hogyan fektethetsz be az örökkévalóságba, a jellemed fejlődésébe, Jézus Krisztus testében való közösség kialakításra, és mások szolgálatára. A mennyországban megszerezhető jutalék eléréséhez két másik lehetőség is létezik.

4. A negyedik befektetési lehetőség a Globális Alapba történő befektetés

Ilyen az, amikor arra használod a pénzed, hogy terjeszd az Örömhírt, és Jézushoz vidd az embereket.

Lukács evangéliumának 16:9 részében ez áll: „Szerezzetek magatoknak barátokat a világi vagyonból, hogy amikor az elfogy, üdvözölve legyetek az örökkévalóságban.” (NIV fordítás)

Sok embernek fogalma sincs a fenti igevers jelentéséről. Azt mondja, hogy barátokat vásárolhatunk? Egyáltalán nem! Isten ezzel azt akarja mondani, hogy olyan dolgokba fektess be, ami más emberek mennyországba jutását segíti, hogyha te is oda kerülsz egyszer, üdvözölhessenek majd téged.

Ez életed legnagyszerűbb befektetése! Talán lesz olyan, aki a segítségeddel jutott a mennyországba?

5. Az utolsó befektetési lehetőség Isten Kincstárának alapja

Amikor az istentiszteleteken adományt adsz, Isten Kincstárába helyezel el pénzt.

A Példabeszédek 3:9-10-ben Isten a következő ígéretet teszi: „Tiszteld az Urat minden jövedelmed legjavából, Ő akkor megtölti csűrjeidet búzával és árpával, és kádjaidból túlcsordul a legfinomabb bor.” (TLB fordítás) Amikor jövedelmed tíz százalékát Istennek ajánlod fel, azt tizednek hívjuk, az ezen felüli felajánlásokat pedig adománynak.

Valójában mi semmit nem adhatunk Istennek, hiszen minden egyedül az Övé. Gondolj arra, mikor gyerekként abból a pénzből vettél az édesanyádnak születésnapi ajándékot, amit tőle kaptál. Ez vajon azt jelentené, hogy emiatt kevésbé örül az ajándéknak? Dehogy! Őt egyedül az érdekli, amely az ajándékozás mögött rejlik, hogy gondolsz rá, és szereted őt. Isten ugyanígy érez a te adományoddal kapcsolatban.

A Biblia azt mondja, bárhol van a kincsünk, ott lesz a szívünk is. Ha a számodra legfontosabb dolgok itt a földön vannak, akkor napról napra egyre távolabb és távolabb kerülsz a kincsedtől. Mivel minden nap itt vagy a földön, egyel kevesebb lesz az itt tölthető napjaid száma. Egyre messzebb és messzebb kerülsz azoktól a dolgoktól, amelyeket végül majd magad mögött hagysz.

Azonban, ha az Isteni alapba fekteted a pénzed, és arra használod, hogy Isten szolgáld vele, minden nap a mennyei kincseidet kamatoztatod. Közelebb és közelebb kerülsz ehhez a kincshez, ahelyett hogy egyre távolodnál tőle.

A misszionárius Jim Elliot egyszer azt mondta: „Nem bolond az, aki odaadja azt, amit amúgy sem tarthat meg, hogy megnyerje azt, amit nem veszíthet el.”

Ma mond el ezt az imát hangosan vagy halkan szíved legmélyéből: „Édes Istenem! Kérlek, bocsáss meg nekem, mikor olyan dolgokra költöttem, amelyek nem tartanak örökké! A mennybe szeretnék befektetni, az Isteni alapba. A te szent akaratod szerint szeretném használni a pénzem. A mai nappal azt a kötelezettséget vállaltam, hogy a pénzemet jellemem, lelki erőm, bölcsességem és tudásom növekedésére használjam, és azzá formálódjak, amilyennek Te szeretnél látni. Segíts meglátni, hogyan használhatom fel mindazt, amit nekem adtál, hogy megerősítsem a kapcsolataim és megmutassam a szeretetemet Krisztusban való testvéreim iránt. Az örökkévalóságba szeretnék befektetni, oly módon, hogy a pénzemet mások szolgálatára használom. Meg szeretném tanulni, hogyan legyek nagylelkű. Áldás szeretnék lenni mások számára. A pénzem használatával Hozzád szeretném vezetni az embereket. Azzal, hogy adtam, azt szeretném, hogy mások a mennyországba jussanak. A szolgálataim és cselekedeteim révén szeretném hirdetni az evangéliumot. Mennyei Atyám, meg szeretném mutatni, hogy hol vannak a kincseim azáltal, hogy az adományaimmal és az ajándékaimmal az örökkévalóságba fektetek be. Tisztelni szeretnélek azzal is, hogy minden bevételem első részét neked adom. Fel akarom adni a pénz utáni sóvárgásom, hogy Te, Mindenható Isten legyél az én kincsem. Kérlek, segíts emlékezni: Nem vagyok bolond, hogy lemondjak arról, amit nem tudok megtartani, hogy elnyerjem azt, amit nem tudok elveszíteni. Jézus nevében kérlek Téged. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása