Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az alázat nem egyenlő a gyengeséggel

2018. augusztus 23. 03:00 - managercoach.hu

Boldogok az alázatosak, mert ők öröklik a földet." Máté 5:5 (NIV. fordítás)

Ha olyan döntéseket akarsz hozni, amik erősítik egészségedet, ráadásul jól és egészségesen szeretnéd érezni magad, akkor meg kell tanulnod alázatosnak lenni. Máté 5:5 azt mondja "Boldogok az alázatosak, mert ők öröklik a földet" (NIV. fordítás).

Az alázatosság számos előnyét sorolja fel az Biblia: az alázatosak elégedettek (Zsolt. 22:26); Isten vezeti majd őket (Zsolt. 25:9); bölcsekké válnak (Péld. 11:2); mindíg új örömmel töltődnek fel (Ézsaiás 29:19).

Nagyon-nagyon sok van még. A gond az, hogy nem értjük ezt a kifejezést. Egyikünk sem tudja igazán, hogy mi az alázatosság. Gyakran összekeverjük egy másik kifejezéssel: a gyengeséggel.

Az igazság az, hogy az alázatosság és a gyengeség a skála teljesen ellentétes végein találhatók. Az alázatnak semmi kapcsolata nincs az erőtlenséggel. Valójában, a görögül az alázat, "kordában tartott erőt" jelent. Tehát, ha alázatos vagy, nem lehetsz gyenge. A betört vad csődőrt írták le ezzel a szóval. A betört csődőrnek még meg van ugyanaz, az ereje, mint amikor vad volt, de már kordában tartja ezt az erőt. Palackba zárt erő, amit csak az tud használni, aki mester ebben. Isten nem akarja, hogy gyenge légy, hanem azt akarja, hogy gyakorold az alázatot. Az Ige azt tanítja, hogy ez az egyik kulcsa a stressz csökkentésének.

Az alázat szó egyszerű magyarázata: engedd el, és hagyd az Úrra. Ez az alázat lényege. Ez az, amikor átadod magad, engedelmeskedsz és beleegyezel abba, amit Isten véghez akar vinni az életedben. Ez az, amikor hagyod, hogy Isten tényleg Isten legyen az életedben. Engedd el és engedd át az Úrnak!

Nem tudok jobb kifejezést, ami többet tehetne a fizikai és érzelmi egészségedért, mint ez. Ha elkezded gyakorolni, enyhíti a stresszed és megszünteti az aggódást. Ha elengeded, és az Úrra hagyod, eloszlik a haragod, megszünteti fájdalmad és nehezteléseidet.

 Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az éledet milyen területein kell átadnod magad, hogy Isten át tudja venni a vezetést?
  • Mi tarthat vissza attól, hogy alázatot mutass és alávesd magad az Úrnak?
  • Hogyan oszlatja el a haragot és a neheztelést, ha a vezetést átadod az Úrnak?

* (Daily Hope by Rick Warren 2018.08.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása