Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Első lépés a tanítvánnyá válásban

2018. szeptember 11. 03:00 - csmsdvd

 „Az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus,” (Efezus 4:15)

Isten szeretné, ha növekednél: „többé ne legyünk kiskorúak”(Efezus 4:15)

Mennyei Atyád szándéka, hogy Jézus jelleméhez fejlődjél, nevelődjél, szeretetteljes életet élve és alázatosan szolgálva. Sajnos számtalan keresztyén öregedik, de sohasem nő fel.

Folyamatosan kiskorúak maradnak, pelenkázottként, tipegőben jönnek-mennek. Az igazi indok, amiért ilyenek maradnak, hogy nem is akarnak felnőni. A lelki növekedés nem jön magától és automatikusan, egy határozott szándék kell hozzá. Akarnod kell, hogy felnőjél, hogy vedd a fáradságot és kitartó legyél a lelki növekedésben.

A tanítvánnyá válás egy Krisztussá válási folyamat, és mindig egy döntéssel kezdődik: „Kövess engem! Az [Máté] felkelt, és követte őt [Jézust]”(Máté 9:9).

Amikor az első tanítványok Jézust kezdték el követni, nem értették döntésük minden hátterét. Ők egyszerűen csak válaszoltak Jézus elhívására.

Ez az, amire neked is szükséged van. Döntsd el, hogy tanítvány akarsz lenni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Gondolj arra a pillanatra, amikor elhatároztad, hogy követed Jézust. Mit értettél meg, mit jelent hívőnek lenni?
  • Isten milyen jézusi jellemvonásokat formált már benned?
  • Isten milyen közreműködésére számítasz az életedben? Imádban szánjál időt arra, hogy kérd Őt lelki életed növekedésére, pont az általad megfogalmazott területeken, majd várjál kitartóan és Ő idővel teljesíteni fogja.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása