Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Elköteleződésed alakítja életed

2018. szeptember 12. 03:00 - Mate Cseri

"Mivel körülöttünk minden elpusztul, mennyire szent és buzgó életet kell élnünk!" (2 Péter 3:11, TLB fordítás)

 

potier.jpg

Amikor Jézus követését választjuk, nem kell értenünk döntésünk összes következményét. Egyszerűen válaszoljunk az ő hívására, és kötelezzük el magunkat követése mellett.

Elköteleződésünk mindennél jobban alakítja életünk. Fejlődhetünk általuk, vagy el is pusztulhatunk, de mindenképp meghatároznak minket.

Mondd meg nekem, mire szántad el magad, és én megmondom, mi leszel 20 év múlva, mert azzá válunk, amire elkötelezzük magunkat.

Az elköteleződésnek ezen a pontján történik az, hogy a legtöbb ember elvéti életében az isteni célt. Sokan félnek attól, hogy rászánják magukat valamire, és csak végiglötyögik az életet. Megint mások kétes értékek mellett kötelezik el magukat, és ezt is csak úgy közönyösen, mindez pedig csalódottsághoz és a középszerhez vezet. Vannak, akik teljes elköteleződést vállalnak, de világi célok irányában, mint például híressé vagy gazdaggá válni, ez pedig csalódáshoz és keserű szájízhez vezet.

Minden választásnak örök következményei vannak, így bölcsen kell döntenünk: "Mivel körülöttünk minden elpusztul, mennyire szent és buzgó életet kell élnünk!" (2 Péter 3:11, TLB fordítás)

Krisztus követése abból ered, hogy krisztusi elköteleződéseket vállalunk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az elköteleződéseiden alapulva, milyennek ítélnek meg mások?
  • Mi tart vissza attól, hogy olyan mellett tedd le a garast, ami segítene Krisztushoz hasonlóvá válnod?
  • Hogyan befolyásolhatja a 2 Péter 3:11 sürgető szava az elköteleződésed?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.05.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása