Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Válaszd a hitet a félelem helyett

2018. szeptember 16. 03:00 - Erika1832

Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlant." (Zsid 11:27, NIV fordítás)

untitled.png

Az első döntés: válaszd azt, hogy olyan emberré akarsz válni, amilyennek Isten szeretné, hogy legyél.

A második döntés: válaszd a rövidtávú fájdalmat a hosszútávú nyereségért.

A harmadik döntés: válaszd az Isten értékeit, és ne a világét.

És a negyedik döntés, melyet Mózes meghozott: a hit általi élet mellett döntött inkább, a félelem általi helyett. Ugyanezzel a választási lehetőséggel fogsz te is szembenézni: Vagy hit által fogsz élni, vagy félelem által.

A Biblia azt mondja Mózesről a Zsidókhoz írt levél 11:27-ben, „Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlant." (Zsid 11:27, NIV fordítás).

Mózes odaállt az akkori világ legnagyobb hatalmával rendelkező személy elé, és azt mondta, „Ismered azokat a rabszolgákat, akik a piramisaidat építik? Elviszem őket, és mindannyian elmegyünk. Többé nem lesznek a rabszolgáid. Engedd el a népemet."

Mózesnek minden oka megvolt a félelemre. Szembeszállt a világ akkori leghatalmasabb emberével. Akkoriban a fáraót istenként tisztelték, és amit ő mondott, azt végre kellett hajtani. Amit parancsolt, az volt a törvény. És itt jön egy Mózes, aki azt mondja: „Nem fogjuk végrehajtani soha többé amit parancsolsz. Nem félek tőled, mert egy nálad nagyobb hatalmasságnak engedelmeskedem.” Ehhez aztán tényleg bátorság kellett!

Te is szeretnéd, hogy ugyanilyen hited legyen, hogy legyőzhesd a félelmedet? Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál több hited lesz. Minél inkább eltávolodsz tőle, annál több félelem lesz benned.

Nem tudom túl hangsúlyozni a hit fontosságát az életünkben. A Biblia azt mondja, hogy ami nem hitből van, az bűn. A héten hányszor tettél olyat, ami nem hitből volt, azaz bűnből volt? Sokszor, és én is így tettem. Mert bármit, amit nem hitből tettem, azt kétség nélkül bűnből tettem meg. A Biblia azt is mondja, hogy lehetetlen hit nélkül Istennek tetszeni. A héten hányszor tettél olyat, ami tetszett Istennek?

Szeretnéd, hogy a dolgok megváltozzanak az életben? Akkor fejezd be a panaszkodást és kezdj el hinni.  Panaszkodással Istennél nem érsz el semmit. Isten a hitedet látva fog cselekedni: „Legyen a te hited szerint." (Máté 9:29, NIV fordítás). A döntés rajtad áll!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szerinted mit kell tenned ahhoz, hogy közelebb kerülj Istenhez, hogy hittel teljes ember legyél?
  • A félelem hogyan tart vissza téged attól, hogy az Isten által neked szánt legjobb dolgokat átvehesd?
  • Mi a nyilvánvaló bizonyítéka annak, ha valaki hittel teljes személy?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása