Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Bibliai igazságokkal töltsd meg az elmédet!

2018. szeptember 19. 03:00 - K. Juc

„A bölcs ember éhezik az igazságra, a bolond viszont szeméttel táplálkozik.” (Példabeszédek 15:14, NLT fordítás)

manreadingbible-58a74e4c5f9b58a3c97b2b2f.jpg

Ha bölcs akarsz lenni, akkor a legfontosabb, hogy minden nap lakomázz Isten Igéjéből.

A Példabeszédek 2:6 szerint: „Az Úr ad bölcsességet, Tőle jön a tudás és a megértés.” (GNT fordítás)

Nem a televízióból fogsz bölcsességhez jutni, de nem is az internetről vagy a magazinokból. A bölcsesség Istentől ered.

A Bibliában, a Példabeszédek 15:14-ben ezt olvassuk: „A bölcs ember éhezik az igazságra, a bolond viszont szeméttel táplálkozik." (NLT fordítás) Bármivel is töltöd meg az elmédet, az ki is fog jönni: ha szemét ment be, szemét is jön ki. Ha tehát bölcs akarsz lenni, akkor az igazsággal kell táplálkoznod, nem pedig hulladékkal.

Háromféle dologgal töltheted meg az elmédet: mérgekkel, gyorséttermi ételekkel vagy pedig egészséges ételekkel.

A mérgek elpusztítják a szervezetedet, ártanak neked és tönkretesznek. A pornográfia is ilyen méreg. Lehet, hogy egyesek véleménye az, hogy: „Nyugodtan végignézhetem, már egyáltalán nem zavar.”, de éppen ez a probléma! Ha képes vagy közönséges, istenkáromló, gonosz, aljas és erőszakos dolgokat nézni vagy olvasni, és már nem is zavar, akkor ott valami gond van. Bolond lettél időközben.

A bölcs emberek védik a gondolataikat: felveszik az üdvösség sisakját, és nem engednek be csak úgy bármit az elméjükbe. A mérgező anyagokat kívül tartják.

A gyorséttermi ételek nem kifejezetten jók vagy rosszak. Egyszerűen csak nincs tápértékük. A legtöbb dolog, amit a tévében látsz nem egyértelműen gonosz, csak gyorskaja, amit én tölteléknek hívok. Amikor töltelékkel vagy tele, azzal az a gond, hogy az igazságra már nem fogsz éhezni. Ha órákig tévézel, akkor az elméd megtelik üres kalóriával, ami nem használ sem a testednek, sem az elmédnek.

Az egészséges ételek ezzel szemben táplálóak: segítenek növekedni és fenntartani az egészségedet. Igazsággal vannak tele, a bölcs ember pedig ezzel táplálkozik. Bölcsebbé tesznek a kapcsolataidban, az időbeosztásodban, a pénzügyeidben, a gyereknevelésben, a házasságodban, és az életed minden más területén.

Elsősorban Isten Igéjéhez kell fordulnod, hogy meg tudd tölteni az elmédet igazsággal. Minél inkább szokásoddá teszed, hogy naponta olvasod és tanulmányozod a Bibliát, annál bölcsebb leszel.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen minőségtelen, „gyorséttermi ételeknek” engedted, hogy megtöltsék az elmédet?
  • Milyen különbséget tapasztalsz a napodban, amikor több időt töltesz tévézéssel és netezéssel, mint Isten Igéjével?
  • Milyen gyakorlatias lépést tudsz tenni annak érdekében, hogy a fontossági sorrended elejére kerüljön a csendes idő Istennel?   

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.18.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása