Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit tégy, ha kételkedsz Isten gondviselésében?

2018. szeptember 23. 03:00 - gabormel

„Ha mély vizeken kelsz át, én veled leszek. Ha nehéz folyókon haladsz, nem süllyedsz el. Ha tűzön kell átmenned, nem égsz meg, lángok nem fognak perzselni.” (Ézs 43:2, NLT fordítás)

1_4.jpg

Isten azt akarja, hogy adományozó légy. Ez azt jelenti, hogy mindennapi életedben nagylelkűségeket vetsz, szabadon megosztva ezeket másokkal Krisztus egyházában és nagylelkűségeddel megmutatod Isten szeretetét a hitetleneknek. Keresed a lehetőségeket, hogy nagylelkűen használd azokat a kapott javakat, amelyekkel Isten oly nagylelkűen megajándékozott.

Néha azonban, mikor anyagilag támogatni akarjuk egyházunkat vagy másokat, a Sátán a félelem és a kétség magjait veti el bennünk: „Mi lesz, ha elveszíted a munkád, vagy megbetegszel és munkaképtelenné válsz? Mi lesz, ha a gazdaság összeomlik? Hogyan fogod tudni megtartani vállalt kötelezettségedet?

Valószínűleg te is szembenézel hasonló aggodalmakkal. Amikor szembesülsz ezekkel, jusson eszedbe Isten ígérete, mely szerint soha nem fog elhagyni és mindig veled lesz. Nem kell tudnod, hogy mit tartogat számodra a jövő, hiszen tudod, hogy kinek a kezében van a sorsod.

Nem számít, hogy mit hoz a jövő, hiszen soha nem egyedül kell szembenézned vele. Ézsiás könyvének 43:2 igeverse a következőt mondja: „Ha mély vizeken kelsz át, én veled leszek. Ha nehéz folyókon haladsz, nem süllyedsz el. Ha tűzön kell átmenned, nem égsz meg, lángok nem fognak perzselni.” (NLT fordítás)

Ez a bátorság kulcsa. Nem kell félned, ha tudod, hogy Isten közel van. Önmagad biztosan elvesznél, de Isten azt ígérte, hogy soha nem hagy el vagy, hogy soha nem mond le rólad (lásd a Zsid 13:5-ben).

Meglehet, hogy most egyedül érzed magad. Érezheted ezt, de valójában nem ez az igazság. Isten látja, hogy min mész keresztül, és törődik veled. Segíteni fog, ha bízol benne.

A félelmeid és a kétségeid nem Istentől származnak. Amikor arra kerül sor, hogy adományozz, bízhatsz abban, hogy Isten vezetni fog ennek során, melletted lesz és biztosítani fogja mindazt, amire szükséged van. A nagylelkűség megszerzésének egyetlen módja: ha nagylelkűséget vetsz, nagylelkűséget aratsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten hogyan vezetett téged adományozásra?
  • Milyen kétségek és félelmek vannak benned, hogy teljesítsd vállalt kötelezettségeidet?
  • Isten megígérte, hogy veled lesz és gondoskodik rólad, de a nagylelkűség mindig áldozattal jár. Miről nem akarsz lemondani, amivel nagylelkűségedet fejezheted ki? Tölts el egy kis időt imádkozva, és kérd Istent, hogy segítsen megszabadulni attól, ami meggátol abban, hogy teljes mértékben bízz benne, amikor adományozol!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása