Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten az szeretné, hogy felnőj

2018. szeptember 26. 03:00 - managercoach.hu

'Isten a kezdetektől úgy határozott, hogy azok, akik Őhozzá jönnek - és mindig is tudta, hogy ki fogja ezt tenni - olyanokká váljanak, mint az ő Fia.' (Róma 8:29a, TLB fordítás)

Isten azért teremtett, hogy olyanná válj, mint Krisztus. Azt szeretné, ha lelki-szellemi értelemben felnőj!

Ezt mondja az Ige: 'Isten a kezdetektől úgy határozott, hogy azok, akik Őhozzá jönnek - és mindig is tudta, hogy ki fogja ezt tenni - olyanokká váljanak, mint az ő Fia.' (Róma 8:29a, TLB fordítás)

Isten célja mindig is az volt, hogy önmagához hasonlóvá formáljon minket. Nem az, hogy mi is istenek legyünk, hanem hogy Istenéhez hasonló legyen a jellemünk.

Lelkipásztorként a legtöbbször ezt kérdezik tőlem az emberek: "Miért történik ez velem?" Nos, megmondom, miért: azért, hogy lelkileg és szellemileg felnőj. Az életben minden dolog - jó, rossz, mindaz, amit te magad okozol és mindaz, amit mások tesznek veled - azért van, hogy segítse a lelki-szellemi növekedésedet. Nem Isten a rossz vagy gonosz dolgok forrása, ám Isten képes a rossz dolgokból jót kihozni.

Ahelyett, hogy azt kérdezed, "Istenem, miért történik ez velem?", kérdezd inkább azt, hogy "Istenem, mit szeretnél, hogy tanuljak ebből?" Az életben adódó minden helyzet vagy keserűbbé, vagy jobbá formál - a te döntésed, hogyan reagálsz ezekre.

Minden problémának célja van, és ez a cél az, hogy segítse lelki-szellemi növekedésedet, és hogy Krisztushoz hasonlóvá formálódj.

Tehát, ha az életed egyik célja az, hogy szellemileg-lelkileg felnőj és, hogy Krisztushoz hasonlóvá válj, akkor nézzük meg, milyen Jézus. A Biblia a Szentlélek gyümölcseinek nevezi ezeket a jellemvonásokat. (a Szentlélek) pedig ezeket a gyümölcsöket fogja teremni bennünk: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség és önuralom." (Galata 5:22b-23a) Ezeket a tulajdonságokat akarja Isten kiformálni és kialakítani benned az életed során.

Hogyan tud téged ilyenné formálni Isten? Hogyan formálja a jellemed és segíti lelki-szellemi növekedésedet? Úgy, hogy ezekkel pont ellentétes helyzetekbe helyez.

Úgy tanít meg szeretni, hogy olyan emberekkel vesz körül, akiket nehéz szeretni. Amikor gyászolsz, arra tanít, hogy a fájdalom ellenére is van olyan dolog, aminek örülhetsz. Amikor zűrzavar és káosz van körülötted, akkor pedig békességre tanít. Amikor sorba kell állnod és várakoznod, akkor a türelemre.

Ezeket a tulajdonságokat Isten egy egész életen keresztül formálja bennünk, és ez a folyamat földi életünk végéig tart. Isten életed minden helyzetét felhasználja arra, hogy segítse lelki-szellemi fejlődésed és, hogy Krisztushoz hasonlóvá válj.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen helyzetekben tanultad a legtöbbet arról, hogyan legyél Krisztushoz hasonló?
  • Mit gondolsz, miért van olyan sok szellemileg éretlen keresztény?
  • A fontossági listádon a szellemi-lelki fejlődés hányadik helyen áll? Hogyan kellene változtatni ezen a sorrenden?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.19, fordította: Anika Enikő)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása