Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten alakított téged a szolgálatra!

2018. szeptember 27. 03:00 - Tomes Lívia

„Isten tett azzá, akik vagyunk. Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket Isten előre elkészített, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10, NCV fordítás)

szoldalat.jpg

Isten alakított téged a szolgálatra.

A Biblia azt mondja: „Isten tett azzá, akik vagyunk. Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket Isten előre elkészített, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10, NCV fordítás)

Mielőtt megszülettél, Isten már eldöntötte, mihez fog hozzájárulni az életed a földi léted során. Isten nem azért helyezett erre a földre, hogy csak foglald a helyet, hogy használd az erőforrásokat és aztán meghalj. Nem! Ő azért helyezett ide, hogy Neki szolgálj mások szolgálatával.

És senki más nem lehet az, mint te. Ha nem szolgálod Istent úgy, ahogyan azt Ő eltervezte, akkor a földön hiányzik ez a része a kirakósnak.

Egy másik neve a jó munkának a szolgálat.  Bármikor, amikor csak használod a talentumaidat és a mások segítésére való képességeidet, akkor te tulajdonképpen szolgálsz a másik irányába. A Biblia az 1 Péter 4:10-ben ezt mondja: „Isten mindenkinek adott valamilyen különleges képességet, légy biztos abban, hogy más megsegítésére használod, átadva másoknak Isten sokféle áldását.” (TLB fordítás).

Te ismered a talentumaidat?  Azok nem azért vannak, hogy te hasznot húzz belőlük. Isten azért adta talentumaidat, hogy mások hasznára legyenek. Ez az, amiért senkinek sincs meg minden együtt. Isten összekötötte az univerzumot, hogy szükségünk legyen egymásra.

Amikor majd a mennyben leszel, imádni fogod Istent, de Ő azt szeretné, hogy ezt már most gyakorold. A mennyben szeretni fogod a többieket, így Ő azt akarja, hogy ezt most is gyakorold. A mennyben szellemileg növekedni fogsz, ezért Ő azt akarja, hogy ezt most gyakorold. Istent fogod majd szolgálni a mennyben, így ezért ezt is most kell gyakorolnod.

Istent úgy szolgálhatod, ha szolgálsz másoknak. A földön nem lehetséges Istent közvetlenül szolgálni. Egyetlen útja van az Isten szolgálatának: szolgálni más embereket.  Tehát amikor segítesz valakinek, Isten azt mondja ez olyan, mintha vele tetted volna meg.  Amit az örökkévalóságban fogsz tenni, azt  a földön kell gyakorolnod.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miben tett egyedivé téged Isten, hogy másoknak jól szolgálhass?
  • Hogyan használod talentumaidat és képességeidet mások szolgálatára?
  • Mennyire számít a te motivációd a szolgálatban? Miért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.20.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása