Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért van szükséged gyülekezeti családra?

2018. szeptember 28. 03:00 - FodorImi

„Mindenben, amit teszünk, Krisztus szeretete mondja ki az első és az utolsó szót. Szilárd elhatározásunk, hogy munkánkat ezen az alapon végezzük.” (2 Korinthus 5:14, The Message fordítás)

Nem töltheted be az öt célt (imádat, közösség, tanítványság, szolgálat, evangelizálás) saját erődből. Az élet nem magányos cselekmény. Közösségre lettél teremtve. Az egyedüli mód, ahogyan be tudod tölteni Isten öt célját, az, hogy olyan emberekkel teszed, akik szellemi táplálékot adnak. Szükséged van gyülekezeti családra.

Miért? Mert a gyülekezet segít, hogy Istent helyezd életed középpontjába.

Isten nem azért helyezett a Földre, hogy ön-központú életet élj. Az a célja veled, hogy úgy építsd fel az életed, hogy Ő legyen legbelül a középpontjában. Isten a maga gyönyörűségére tervezett. Arra teremtett, hogy szeressen téged, és azt akarja, hogy viszont szeresd. Azt mondja, hogy „Én akarok lenni a szíved közepe. Én akarok lenni figyelmed fókusza. Én akarok lenni életed középpontja. Azt akarom, hogy létezésed körülöttem forogjon.”

A Biblia azt mondja: „Mindenben, amit teszünk, Krisztus szeretete mondja ki az első és az utolsó szót. Szilárd elhatározásunk, hogy munkánkat ezen az alapon végezzük.” (2 Korinthus 5:14, The Message fordítás)

Miből állapítható meg, hogy Krisztus van életed középpontjában? Abból, hogy nem aggódsz. Filippi 4:7 azt mondja: „Csodálatos, ami történik, mikor Krisztus elfoglalja életedben az aggódás helyét.” (The Message fordítás) Van erre egy szavunk, a dicsőítés. Mikor Istenre fókuszálod az életedet, ezt hívják dicsőítésnek. Az dicsőítés az aggódás ellentéte. Ha kevesebbet akarsz aggódni többet kell dicsőítened Istent.

Mikor várják el tőlünk az imádatot? A Biblia azt mondja: „Hat napon át végezhetitek a munkáitokat. Minden hét hetedik napja azonban szent, mert az enyém. Nem számít, hol éltek, szombaton pihennetek kell, és össze kell gyülekeznetek az imádatra.” (3 Mózes 23:3, CEV fordítás) Isten azt mondja: „Azt akarom, hogy hetente egyszer gyere össze más hívőkkel, hogy újra fókuszáld, újra kalibráld, újra központosítsd az életed bennem.”

Hol kellene ezt megtenned? Apostolok cselekedetei 2:46 azt mondja: „Rendszeresen együtt dicsőítették az Istent a Templomban.” (TLB fordítás) Számunkra ez azt jelenti, hogy a helyi gyülekezetben jövünk össze – ez bárhol megtörténhet.

Látod már, hogy Isten arra szánt, hogy a gyülekezeti család része legyél? Mikor így van, ez segít, hogy életed középpontja, fókusza Istenen legyen, és így be tudd tölteni a rád vonatkozó célját.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A dicsőítés az aggódás ellentéte. Ha kevesebbet akarsz aggódni, dicsőíts többet. Ezen a héten, mikor aggódni kezdenél, helyette inkább imádd és dicsőítsd Istent.
  • Mit gondolsz, hogyan változna az életed, ha Krisztus lenne következetesen a középpontjában?
  • Hogyan segíthet a gyülekezeti család, hogy életed fókuszát újra Istenre állítsd?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása