Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egyházat Isten azért hozta létre, hogy család legyen

2018. szeptember 29. 03:00 - Erika1832

„Krisztus tesz minket egy testé és mi valamennyien egymáshoz is kapcsolódunk.”  (Róm. 12:5, GW fordítás)

201203151059257.jpg

Az egyház nem csak abban segít, hogy Isten központi helyen legyen az életedben, hanem abban is, hogy Istenben hívő emberekkel is kapcsolatba kerülj.

Isten nem magányos életre hívott el téged, hanem arra, hogy már itt a Földön megtanulj szeretni másokat, és azt is szeretné, hogy ezt a szeretetet az ő családjában lévők felé is kifejezd. A Biblia azt mondja, "Krisztus tesz minket egy testé, és valamennyien egymáshoz is kapcsolódunk." (Róma 12:5, GW fordítás). Azzal, hogy Istenhez, mint az ő gyermeke kapcsolódsz, ez azt is jelenti, hogy az ő családtagjainak a testvére vagy.

Mit jelent ez a test?

"A  test, amiről beszélünk Krisztus  választott népének a teste. Mindenkinek meg van a jelentősége és feladata ebben a testben, mint annak része. De ahogy egy levágott kézujj, vagy egy levágott lábujj önmagában nem számít sokat, mi sem számítunk ugyanígy önmagunkban sokat." (Róma 12:5, The Message fordítás).

A szellemi életed nem számít semmit, ha nincs kapcsolatod Isten családjával. Ha levágom  az ujjam, az nem csak nem fog növekedni tovább, hanem élni sem fog azután. Arra van szüksége, hogy a testhez kapcsolódjon, hogy élet legyen benne, és növekedhessen. Ugyanígy nekünk is szükségünk van egymásra Krisztus testében, ahhoz, hogy szellemben növekedjünk, és hogy betölthessük Isten elhívását az életünkben.

Egyszer a Mentális Egészségért nevű szervezet kaliforniai részlege készített egy tanulmányt, melyben kimutatták, hogy ha elzárkózol mások társaságától és nem ápolod, a baráti kapcsolataidat, megháromszorozódik a korai elhalálozásnak a lehetősége. Megállapították továbbá, hogy az ilyen személy esetében négyszeresére nő az érzelmi kiégés valószínűsége, valamint hogy a klinikai depresszióra való hajlam is ötszörösére növekedhet. Kimutatták, hogy az ilyen embernél tízszeresére nő az esélye annak, hogy kórházba kerülhet különböző érzelmi és mentális rendellenességek miatt. Tehát a saját mentális egészséged érdekében csatlakozz egy testvéri, baráti közösséghez! Válj részévé Isten családjának. Legyenek testvéri kapcsolataid.

"Isten tulajdon családjának a tagjai vagytok... és az ő háznépéhez tartoztok minden más kereszténnyel együtt" (Efézus 2:19, TLB fordítás).

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

• Melyek azok a kihívások, amelyekkel szembesülsz, amikor követed Isten iránymutatását, hogy más hívők irányába szeretetet tanúsíts a Földön?
• Hogyan változik az önmagadról kialakított képed, amikor Krisztus testének tagjaként tekintesz magadra?
• Szellemben hogyan alakult a fejlődésed  mióta  Krisztus testéhez csatlakoztál? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.22.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása