Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Használd készleteid Isten családjának bátorítására

2018. október 03. 03:00 - csmsdvd

 „A testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek” (Róm 12:10)

Isten szeretné, ha az Ő családjának tagjait támogatnád. Ezek a befizetések az általam elnevezett „befektetési alapba” érkeznek. A Biblia azt mondja a Róm 12:10 versében „a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek.”

Hogyan támogathatod a befektetési alapot? Úgy, hogy saját pénzed egy részét arra szánod, hogy biztatod közösséged, új kapcsolatok létrejöttét támogatod, alkalmat keresel, hogy szereteted kimutathasd.

Valahányszor Istennek adsz a pénzedből, közelebb kerülsz Hozzá. Valahányszor pénzt adsz valakinek, közelebb kerülsz az illetőhöz. Amikor egy kisebb közösségnek adsz, akkor azok tagjaihoz kerülsz közelebb. Amikor biztató szavakat írsz, ige-kártyákat készítesz, valahányszor főzöl vagy ételt veszel valakinek, és elviszed annak, aki beteg, szintén ezt a közös befektetési alapot gyarapítod.

Amikor vendégül látsz egy kisebb csoportot és a megvendégelésnek költségei vannak, szintén az alapba fizetsz be. Akkor is, amikor valaki gyerekére vigyázol, hogy a szülő eljusson egy konferenciára, vagy kezelésre menjen, amikor egy hívő reményvesztett lesz és szüksége van valakire, akivel beszélgethet, elmész hozzá, vagy meghívod egy ebédre, mind-mind befektetés az alapba.

Adakozhatsz Istennek, Ő látja ezt és tudatja, kincsed lesz a Mennyországban. Más embereknek is adhatsz. Amikor ezt szeretettel teszed, akkor Isten azt mondja, mennyei kincseket gyűjtesz. Amikor vagyonodat arra használod, hogy Isten családja iránt szeretet mutass, akkor abba a bizonyos befektetési alapba adakozol.

Miért is szükséges ez? Miért kell bátorítanod, támogatnod a közösséget? A Biblia azt mondja: Mert ez az Isten előtti szolgálat nemcsak enyhít a szentek nyomorúságán, hanem sokakat hálaadásra is indít Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul.”

Adhatsz szeretetlenül, de nem vagy szeretetteljes adakozás nélkül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Isten családjából, hogyan támogattak eddig téged? Milyen hatással voltak életedre?
  • Milyen módon szeretné Isten, ha másokat bíztatnál, olyankor is amikor nem tudsz pénzt adni?
  • Mit gondolsz, Isten hogyan válaszol arra, mikor szeretetlenül adakozol?

(* Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása