Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A Megváltás ajándék - egy ajándékért pedig nem kell megdolgoznod

2018. október 09. 03:00 - daniella_89

"Mindannyiuknak szüksége van az Isten kegyelme általi megigazításra, ami ingyenes ajándék. Meg kell szabaduljanak a bűntől Jézus Krisztus által." (Róma 3:24, NCV fordítás)

maxresdefault_3.jpg

Ha megkérdeznél száz embert az utcán, hogy "Hogyan jutsz a mennyországba?", sok különböző választ kapnál, amelyeket összegezhetnél azzal, hogy ki kell érdemelned a bejutást. Olyan mondatokat hallanál, hogy "Próbálj jó lenni és legjobbat kihozni magadból", vagy "Dolgozz sokat azon, hogy erkölcsös személy legyél", vagy "Tegyél több jó dolgot az életedben, mint rosszat". Minden ilyen gondolat a munkán alapszik, és nem a kegyelmen.

De a megváltás ajándék - egy ajándékért pedig nem kell megdolgoznod. Ingyen van! Nem tudod kiérdemelni, nem tudod megvenni, és nem tudsz megdolgozni érte.

Ez egy alapvető különbség a kereszténység és minden más vallás között. A kereszténység az egyetlen vallás, ami a kegyelemre épült. Minden más vallás a munkán alapszik, és összegezheted őket is egy kis szóban: "Csináld!". Vannak bizonyos dolgok, amiket azért teszel, hogy elnyerd Isten jóváhagyását, hogy elérd a boldogságot, hogy elérd a mennyországot. Mindig vannak szabályok, előírások és rituálék - valami, amit meg kell csinálnod.

Másrészről, egy úton összegezheted a kereszténységet egy szóvá: "elvégeztetett." Jézus Krisztus már kifizette az árat a kereszten. Elvégeztetett!

Egy srác egyszer megkérdezte tőlem: "Rick pásztor, mit tehetek, hogy megmeneküljek?" Azt mondtam: "Túlságosan elkéstél!" (Ez kissé sokkolta.) "2000 éves késésben vagy! Minden, ami a megmenekülésedhez szükséges, már elvégeztetett, és nem tudsz semmit tenni érte."

Jézus Krisztus már megtette. Megfizette a megváltásod árát a kereszten, és most ez egy ingyenes ajándék lehet számodra. Ezért volt, hogy mikor ott függött a kereszten, azt mondta: "Elvégeztetett". Nem azt mondta: "Elvégeztettem", mert nem így volt. Még ma is él. Amire utal, az a megváltás. A terv, hogy minden ember számára felkínálja az üdvösséget, elvégeztetett.

A Róma 3:24 ezt mondja: "Mindannyiuknak szüksége van az Isten kegyelme általi megigazításra, ami ingyenes ajándék. Meg kell szabaduljanak a bűntől Jézus Krisztus által." (NCV fordítás)

Nem amiatt fogsz a mennybe jutni, amit teszel. Azért jutsz a mennybe, amit már megtett érted Jézus Krisztus.

Ha valóban megértjük a kegyelmet, elfogadjuk, mert ez a legnagyszerűbb ajándék, amit valaha is felajánlottak számunkra. 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, oly sok ember miért látja úgy a megváltást és a megbocsátást, mint valamit, amiért meg kell dolgozni ahelyett, hogy ingyenes ajándéknak látnák, amit elfogadhatnak?
  • Miután elfogadtuk Isten ingyenes megváltó ajándékát, miért fontos erről az ajándékról másoknak is beszélnünk?
  • Hogyan változott meg az életed, mikor tisztábban megértetted Isten kegyelmét?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása