Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Emiatt a három dolog miatt mondja Isten, hogy bocsáss meg

2018. október 16. 03:00 - Mate Cseri

"Mivel ha megbocsátotok másoknak, amikor vétkeznek ellenetek, a ti mennyei Atyátok is megbocsát nektek. De ha nem bocsájtjátok meg másoknak bűneiket, Atyátok sem bocsát meg nektek." (Mt 6:14-15)

 

god_forgives.jpg

Lehet, hogy olyan sebeid vannak, amiket már hónapok, vagy akár évek óta cipelsz. Amikor arra gondolsz, aki megbántott, olyan friss, mintha ma történt volna. A fájdalom még lüktet, és még mindig neheztelsz.

Ezt mondod: "Minek bocsássak meg annak, aki nagyon megbántott? Fogalmatok sincs, mennyire megsértett. Miért legyek megbocsátó vele?"

Hadd javasoljak három dolgot ennek a döntésnek a meghozatalához:

1. Azért légy kegyes másokhoz és bocsáss meg azoknak, akik bántottak, mert Isten is kegyes volt hozzád. 

Soha nem kell senkinek jobban megbocsátanod annál, ahogy Jézus Krisztus már megbocsátott neked. Emlékezz, hogy te sem mindig azt kaptad, amit érdemeltél. Isten kegyes és megbocsátó volt hozzád. Dönts úgy, hogy te is az leszel másokkal.

2. Azért bocsáss meg, mert ha nem teszed, keserű maradsz.

A tudósok szerint a legegészségtelenebb érzés a neheztelés. Téged sokkal jobban rombol, mint másokat. A neheztelés nem változtatja meg a múltat, és nem oldja meg a gondot. Még csak nem is könnyít rajtad. Valójában, sokkal rosszabbul fogod magad tőle érezni.

A Zsidó levél 12:15-ben így szól a Biblia: "Legyetek figyelmesek, hogy közületek senki se tartózkodjon válaszolni a kegyelemre, melyet Isten adott, mivel mert ha valamelyikőtök így tesz, a keserűség lelke könnyen előjön belőle és ez nem csak önmagában rossz, hanem mások életét is megmételyezi."

3. Azért mutass kegyelmet és bocsáss meg másoknak, mivel ez Isten akarata.

A Mt 6:14-15 szerint: "Mivel ha megbocsátotok másoknak, amikor vétkeznek ellenetek, a ti mennyei Atyátok is megbocsát nektek. De ha nem bocsájtjátok meg másoknak bűneiket, Atyátok sem bocsát meg nektek." Jézus szerint nem kaphatunk olyat, amit nem akarunk másoknak megadni. Ha azt mondod: "Soha nem tudok megbocsátani neki", akkor remélem, hogy soha többet nem vétkezel. Ha nem is fűlik hozzá a fogad, tedd meg így is, mivel ez a helyes!

Az egyik oka, hogy nehezen bocsátasz meg másoknak az lehet, hogy nem érzed mások megbocsátását. Elimádkoznád a szívedben ezt a felszabadító, szabaddá tevő imádságot?

"Drága Jézus Krisztus! Te tudod, hogy engem megbántottak. Tudod, hogy a neheztelés ésszerűtlen, haszontalan és egészségtelen módokon nyilvánult meg bennem. Szükségem van hatalmadra, hogy megszabaduljak és megbocsássak azoknak, akik megbántottak, és így véget tudjak vetni a felettem gyakorolt hatalmuknak. Kérlek, cseréld fel sértettségem a te békéddel! Istenem, tudom, hogy rengeteg embert megbántottam a szokásaimmal, rossz döntéseimmel és bosszantó viselkedésemmel. Kérlek, bocsáss meg nekem, amiért megbántottam másokat! Segíts, hogy készítsek egy listát azokról, akiket megsértettem, és hogy alázatosan keressem a lehetőségét annak, hogy ezeket a sértéseket a megfelelő módon és a megfelelő időben jóvátegyem. Jézus Krisztus, életemet újra rád akarom összpontosítani. Bátran, szívemben szeretettel és békével akarok szembenézni a jövővel. Kérlek, cseréld fel neheztelésem szereteteddel, keserűségem kegyelmeddel! Köszönöm, hogy irgalmas vagy hozzám! Köszönöm, hogy megbocsátasz nekem mindazon rosszért, amit elkövettem. Jézus nevében. Ámen!"

Talán még ennél is tovább kell menned. Rábíztad üdvösséged Jézusra?

Nem számít, mit tettél, hol jártál, van egy neked készített hely Isten örök családjában, ami csak rád vár. Tárt karokkal várnak! Csak higgy és fogadd el!

Készen állsz? Itt egy imádság a kezdéshez:

"Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked kell elszámoljak életemmel. Megvallom, hogy mellőztelek. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a magam tervei szerint éltem, nem a tied szerint. Ezen most változtatni akarok. El akarok fordulni a bűneimtől és hozzád akarok menni.

"Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki meghalt mindazért a rosszért, amit tettem, hogy nekem ne kelljen bűnhődnöm. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásod. Tudom, hogy csak kegyelmed menthet meg, Uram. Én, egyedül soha nem lehetek elég jó ahhoz, hogy egy tökéletes helyre kerülhessek." 

"Jézus, köszönöm neked, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vetted. Kinyitottad előttem a menny kapuját, és alázatosan kérlek, hogy ments meg. Arra kérlek, hogy ments meg a bűnöktől és azoktól a szokásaimtól, amelyek elrontják életem. Hiszek benned, Jézus. És hiszek abban, hogy megtartod ígéreted, miszerint megmentesz, azonnal és bizonyosan, és teljesen, és örökké. Jézus nevében. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot, kérlek írj és számolj be a Rick@PastorRick.com-on. Szeretettel küldenék pár (angol nyelvű) anyagot, amint elkezded utadat Jézussal.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.09.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása