Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ki lesz ott a mennyben miattad?

2018. október 20. 03:00 - Lilla:)

"A legfontosabb dolog számomra, hogy befejezzem küldetésem, a munkát, melyet az Úr rám bízott - hogy elmondjam az Örömhírt az embereknek Isten kegyelméről." (Apostolok Cselekedetei 20:24., NCV fordítás)

grass-black-and-white-white-sport-game-audience-1331792-pxhere_com.jpg

A Biblia azt mondja az Apostolok Cselekedetei 20:24-ben, hogy "A legfontosabb dolog számomra, hogy befejezzem küldetésem, a munkát, melyet az Úr rám bízott - hogy elmondjam az Örömhírt az embereknek Isten kegyelméről." (NCV fordítás)

Figyeld meg, nem azt mondja, hogy a legfontosabb dolog az életben az, hogy megházasodj, legyen nyugdíjalapod, sokat utazz, híressé válj vagy hogy kifizesd a házad. Azt mondja, hogy a legfontosabb dolog az életben az, hogy beteljesítsd a küldetésed. Ha Jézus meghalt érted  a kereszten, hogy betölthesd a küldetésed, és ha te ezt nem teszed meg, az hatalmas, örök ideig megmaradó tékozlás.

Isten egy adott céllal helyezett téged a Földre. Tervei vannak, amiket csak te tudsz megvalósítani. Ennek része, hogy elmondd az Örömhírt Isten kegyelméről másoknak. Te is azért ismerheted Krisztust, mert valaki más beszélt neked róla. Te kinek fogod elmondani?

Ha valaki meghalt érted, akkor te nem akarnál tudni róla? Isten minden egyes emberért meghalt. Ezen a hétvégén egy átlagos amerikai ül otthon a TV előtt egy üdítővel vagy egy sörrel, talán újságot olvas, lazít - viszont egyáltalán nem tud arról, hogy Jézus Krisztus meghalt érte, és nem tud a számára elérhető kegyelemről sem.

A Biblia azt mondja a 2Péter 3:9-ben, hogy az Úr nem szeretné, ha bárki is elveszne, és Ő azt akarja, hogy mindenki menjen hozzá bűnbocsánatért. Isten mindenkit szeretne a családjában látni, és mivel számára fontos ez, nekünk is fontos kell, hogy legyen.

Azzal mutathatjuk ki hálánkat Istennek az Ő kegyelméért, hogy céllal, tartalmasan, mások életét megjobbítva éljük az életünket - ha készek vagyunk mindig adni és ha elmondjuk az Örömhírt annyi embernek, amennyinek csak tudjuk.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor hallottad először az Örömhírt Isten kegyelméről? Milyen változást vettél észre azóta, hogy elfogadtad az Örömhír üzenetét?
  • Mi tart vissza attól, hogy megoszd az Örömhírt a környezetedben lévő emberekkel?
  • Szánj időt arra, hogy előre leírod a bizonyságtételed. Így jobban felkészült leszel arra, hogy elmondd majd valakinek, amikor Isten lehetőséget ad rá.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása