Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Milyen Isten valójában?

2018. október 27. 03:00 - magyarosijulia

„Mert az Úr mindig jó. Ő mindig szeret és kedves, és az Ő hűsége nemzedékről nemzedékre tart." (Zsolt 100:5 TLB fordítás)

Ha az a tudat, hogy kicsoda Isten meghatározza az imádságainkat, akkor milyen is valójában Ő?

Istennek sok tulajdonsága van. Ő mindent tudó, mindenható, mindenre képes, és mindenhol jelenlévő. A Biblia azt mondja, hogy Isten szent, igazságos, kedves, szerető és hűséges.

Sok-sok tulajdonsága van Istennek, melyekről mind beszélhetnénk, most egy pár napig viszont kimondottan az Ő jóságára fogunk fókuszálni, hiszen az Isten jósága minden imádság alapja. Ha Isten nem lenne jó, akkor semmi sem késztetne minket imádkozni.

Az egyetlen ok, hogy bármi jó van ebben a világban, hogy Isten a világ Teremtője, és Ő egy jó Isten. Az Ő jósága benne van az univerzumban. Isten maga a jóság. Ha nem lenne Isten, nem lenne rossz meg jó sem.

Az emberek gyakran kérdezik, hogy miért van gonoszság a világban? Egyszerű: Isten nem kényszerít minket a jóra. A gonoszság azért létezik, mert Isten szabad akaratot adott nekünk, mi pedig igen sokszor választjuk azt, hogy nem jól fogunk cselekedni. A gonoszságot könnyű elmagyarázni. Az igazi nehézség arra rájönni, hogy egyáltalán hogyan létezik a jó  a világban. Egy olyan balszerencsés helyen, ahol ember embernek farkasa, az egyetlen ok, hogy létezhet a jó, hogy Isten egy jó Isten.

Mivel Isten mindig jó, néhány dolgot biztosra vehetünk az imádsággal kapcsolatosan. Amikor megérted ezeket a dolgokat, mert megértetted, hogy mennyire jó Isten, élvezni fogod az imádkozást. Már nem egy kötelesség lesz, hiszen örömödet leled majd benne!

Az elkövetkező napokban megnézzük, hogy miként hat Isten jósága az életedre, és miként változtatja ez meg az imádságaidat.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Miért kulcsfontosságú motiváció az imádkozásban Isten jósága?
  • Számodra kötelesség vagy öröm az imádság? Miért?
  • Hogyan hatott Isten jósága arra, ahogy Hozzá imádkozol?
  *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.20.)
Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása