Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az életcél és imádság kapcsolata

2018. október 28. 03:00 - csmsdvd

 „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr - jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket” (Jer 29:11-12)

Van-e bármi, amire Isten nem képes? Több is van. Nem tudja megtagadni magát. Nem tud ördög lenni. Isten jó, természeténél fogva, ezért nem tud rossz dolgokat tenni. Minden, amit Isten tesz az jó. Éppen azért mert Isten jó, Isten számodra mindig jót tervez, javadat akarja.

Jeremiás próféta könyvében a 29:11-12 versek szerint: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr - jólétet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövő az, amelyet nektek szánok. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket.”

 Látsz-e valami kapcsolatot, összefüggést Isten rád vonatkozó életcélja és az imádságod között?

Többször elmondtam, elmondom most is: Te nem egy véletlen vagy. Életednek célja van, céllal teremtettél. Vannak véletlen szülők, de nincsenek véletlen gyerekek. Lehet, hogy szüleid nem terveztek téged, de Isten számolt veled, Ő akart erre a világra.

Istennek azonban nem szükségszerűen kellett életcélt adjon neked. Hagyhatott volna csak úgy megszületni, és céltalanul magadra hagyhatott volna.

Isten azonban semmit sem csinált, teremtett céltalanul. Minden előre kitervelt és mindennek van célja. Isten egy életcéllal, céltudatosan teremtett téged. Miért? Mert ő szeretet téged. Ő egy jó Isten. Istennek nagyon szép gondolatai, tervei voltak számodra, amikor téged megteremtett.

Akkor most azt kérdezheted: Honnan tudom mi Isten terve velem? Isten az ő tervét a te életeddel kapcsolatban a Biblia olvasása, prédikációk hallgatása , a Vele való imakapcsolat által fedi fel  Mennél többet időt töltesz Vele, annál többet értesz meg abból, amire Isten teremtett. Amikor imádkozol hozzá, akkor meghallgat, válaszol és sokat felfed magáról, terveiről, szolgálatodról.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Imádságaidban hogyan tükröződik, mennyire szeretnéd megtudni Isten tervét veled kapcsolatban?
  • A hívők számára Jeremiás próféta 29:11-12 versei milyen ígéretetek tartalmaznak?
  • Isten milyen egyéb formában fedi fel mi a célja veled?

* (Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.21.)              

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása