Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten négyféleképpen válaszolhat imádságos kérésedre

2018. november 02. 03:00 - csmsdvd

 „Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.” (Lk 11:11-13)

Minden imádságos kérésedet Isten megválaszolja - lehet nem abban a formában, ahogy te szeretnéd – de az alábbi négy mód egyikén reagál rá.

Nem - mondja Isten - amikor a kérés helytelen. Pontosan úgy, ahogyan a szülők az mondják gyereküknek: nem. Amire biztos van százféle indokuk. Istennek nincs szüksége magyarázatra, amikor nemmel válaszol kérésedre.

Lassabban - mondja Isten - amikor az időzítés nem megfelelő. Nagy különbség van az elutasítás és a késleltetés között. „Nem” és „még nem” között különbség van, ennek belátása és elfogadása egy lelki növekedés során következik be.

Növekedjél - mondja Isten - amikor a kérés és annak időzítése helyes, de te még nem vagy kész rá.  Isten szeretne valamit tenni, mielőtt kérésedet teljesíti, mivel tudja te még nem vagy felkészülve rá.

Rendben - mondja Isten - amikor a kérés és annak időzítése helyes, és te is fogadókész vagy. Isten gyakran zöld utat ad az imádságos kérésünk beteljesüléséhez, ilyenkor örülhetünk, ünnepelhetünk.

Lukács 11:11-13 verseiben olvassuk: „Melyik apa az közületek, aki fiának kígyót ad, amikor az halat kér tőle, vagy amikor tojást kér, skorpiót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.”

Isten sohasem ad olyasmit, ami sért téged vagy rossz neked. Elvégre még a nem tökéletes szülők is tudják, hogyan adjanak jó ajándékot gyerekeiknek, hát hogyne tudna jobbat adni a tökéletes és jó Isten. Ő készen áll teljesíteni imádságos kérésed, a számára megfelelő időben és módon.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mi a különbség az kivárás és elutasítás között? Másképp kell-e válaszolnod ezekre a kérdésekre? Miért igen vagy miért nem?
  • Gondolj egy olyan esetre, amikor Isten imádra azzal válaszolt, hogy növekedjél még? Hogyan növekedtél lelkileg, miközben vártál a beteljesülésre?
  • Szerinted Isten mit vár el, amikor azt mondja, rendben, kérésed beteljesül?

 (Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása