Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mit jelent az, hogy Isten van az életedben az első helyen?

2018. november 08. 03:00 - FAmelita

"Úgy kellene élned, hogy az azt bizonyítsa, hogy Istenhez tartozol, aki az Ő királyságába és dicsőségébe hív." (1Thesszalonika 2:12, GW fordítás)

Isten királysága a jelen valósága. Ez az, amit itt a Földön teszünk. Isten ereje ma is a forrásod. Az az energia, amit Isten ad neked, hogy meg tudd tenni azt, amit Ő akar, hogy megtegyél, ha egyszer átadod és alárendeled magad az Ő akaratának.

A Róma 11:36 azt mondja, "Minden Tőle van, az Ő erejéből létezik és a kegyelméért van." (NLT ford.)

Sok emberrel beszélek, akik ilyeneket mondanak: 'Olyan sok mindenem van, mégis üresnek érzem magam. Jó családom van, remek munkám, nagyszerű gyerekeim, jó gyülekezetem, akkor mégis miért érzem magam üresnek?' Azért, mert ennél többre lettél teremtve, többre, mint csak túlélni. Soha nem leszel tele, nem leszel teljes, míg el nem kezdesz Isten királyságában élni, az Ő erejéből, az Ő dicsőségéért.

Hogyan tudsz teletöltött életet élni, olyan életet, amilyet Isten tervezett neked?

A Biblia azt mondja, "Úgy kellene élned, hogy az azt bizonyítsa, hogy Istenhez tartozol, aki az Ő királyságába és dicsőségébe hív."(1Thesszalonika 2:12 GW fordítás)

Hogyan tudsz Isten királyságában élni? Úgy, hogy Isten napirendét teszed a sajátodévá. Isten akaratát a sajátodévá. Azzal törődsz, amivel Isten is törődik. Bármit is szeretnél, hogy Isten áldja meg azt számodra, először neked kell Őt azon a területen az első helyre tenned. 

Mit jelent Istent az első helyre tenni az életedben? Hoztam neked 5 területet, ahol szükséged van rá, hogy Isten legyen az első helyen.

Pénzügyek. Ha azt akarod, hogy Isten megáldja a pénzügyeidet, még a nehéz időkben is, akkor tizedet kell adnod. Sajnálom! De nincsen másik alternatíva.

Érdeklődések. Tedd Őt a hobbid, a karriered, és a pihenésed elé. Legyen ő az első szempont minden döntéshelyzetedben..

Kapcsolatok. Tedd Őt az első helyre a családodban, a házasságodban, a barátságaidban.

Időbeosztás. Add Istennek a napod első részét. Ülj az ágyad szélére minden reggel, és mondd ezt 'Istenem, ha semmi mással nem készülök ma el, akkor is azt akarom, hogy ma még egy kicsit jobban szerethesselek, hogy még egy kicsit többet tudhassak meg Rólad.'

Problémák. Elsőként Istenhez kell fordulnod ezekben a helyzetekben. Az imának sosem az utolsó mentsváradnak kellene lennie, ha nem az első választásodnak.

Remélem, hogy ezek segítenek Istent tenni az ELSŐ HELYRE.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Olyan életet élsz, ami teletöltött, Isten által tervezett? Ha nem, akkor mi hiányzik?
  • Mi az pontosan, amit le kell cserélned a pénzügyeidben, érdeklődésedben, kapcsolataidban vagy időbeosztásodban, hogy Isten kerülhessen az első helyre?
  • Mi az első reakciód a problémákra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása