Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kezeld úgy a stresszt, mint Jézus: szánj időt a feltöltődésre!

2018. november 20. 03:00 - Erika1832

"Emberek tömegei jöttek és mentek, ezért Jézusnak és tanítványainak még arra sem jutott idejük, hogy egyenek. Jézus ezt mondta nekik: ’Gyertek, menjünk el együtt egy nyugalmas helyre, hogy pihenhessünk.’" (Márk 6:31, NCV-fordítás)

a-pihenes-fontossaga-es-nehezsege.jpg

Amikor Jézusra gondolunk, a csodák jutnak eszünkbe, amiket tett, vagy arra, hogy ezreket tanított. Arra gondolunk, hogy meghalt a bűneinkért és hogy feltámadt az első húsvét reggelén.

De egyáltalán nem gondolunk Jézussal kapcsolatban arra, hogy Ő pihent is.

Ami nem helyes, ugyanis ez volt az egyik oka annak, hogy Jézus képes volt stresszmentes életet élni, függetlenül attól, hogy nagyon sok teher és feladat volt az életében.

Az elmúlt napokban ezekről beszéltünk Jézus stresszkezelésével kapcsolatban:

1. Azonosítás: tudd, hogy ki vagy.
2. Motiváció: tudd, hogy kinek a tetszésére élsz.
3. Hivatás: tudd, hogy mi az elhívásod.
4. Fókusz: Arra fókuszálj, ami a leginkább számít.
5. Elmélkedj az Igén és halld meg, amit Isten mond.
6. Együttműködés: csatlakozz egy kis közösséghez.

A hetedik és egyben utolsó, a szabadidő elve.

Annak ellenére, hogy Jézusnak sokkal fontosabb teendői voltak, mint nekünk, szakított időt a pihenésre, arra, hogy társaságba menjen, hogy jól érezze magát.

A Biblia azt mondja, "Emberek tömegei jöttek és mentek, ezért Jézusnak és tanítványainak még arra sem jutott idejük, hogy egyenek. Jézus ezt mondta nekik: ’Gyertek, menjünk el együtt egy nyugalmas helyre, hogy pihenhessünk.’ " (Márk 6:31 NCV- fordítás).

A Márk 6-ban Jézusnak és a tanítványoknak még enni sem volt idejük, mert annyira elfoglaltak voltak. De Jézus ránézett a kis csapatára és ezt mondta:  "Fiúk, most megérdemeltek egy kis pihenőt, menjünk el valahova!”

Ha Jézus pihenhetett és lazíthatott, mi is megtehetjük ezt.

Az igazság az, hogy Isten annyira fontosnak tartotta a pihenést, hogy a Tízparancsolat is tartalmazza ezt. A Ne ölj!, Ne kövess el házasságtörést!, Ne lopj! mellett Isten megparancsolta, hogy minden hetedik napon dicsérjük őt és pihenjünk.

Ha túl elfoglalt vagy és nem tudsz  leállni, akkor egyszerűen túl vagy pörögve – és valószínűleg sok stressz is van az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

• Nehéz számodra, hogy pihenéssel tölts el egy órát  minden nap, egy napot minden héten és egy hetet minden évben? Miért van ez így?

• Milyen kifogásokat találsz leginkább arra, hogy nem szakítasz elég időt a pihenésre és a kikapcsolódásra?

• Ma például mi lehetne az az egy valami, amit ha nem csinálnál meg, több időd maradna a pihenésre?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása