Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Aggódás helyett inkább imádkozz!

2018. november 22. 03:00 - csmsdvd

 „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt” (Fil 4:6)

Az aggódás semmire nem jó, azonban nem elég csak abbahagyni.

Isten minden rosszat jóra tud fordítani. Istennek mindig van jobb ötlete.

Bármikor, amikor aggódnál, imádkozz helyette!

Isten emlékeztet a Filippibeliekhez írt levél 4:6 versében, hogy ne aggódjunk: „Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt.”

Ne pánikolj! – mondja Pál –, inkább imádkozz!

Ha imádkozol, azáltal megszűnik az aggodalmad, és így idő és energia szabadul fel.

Mindenki, aki azt mondja, hogy nincs ideje imádkozni, gondolkodjon el azon, hogy mennyi időt nyerhetne, ha aggodalom helyett inkább imádkozna!

A Biblia az mondja „mindenkor”. Sokan az gondolják, Isten azt várja, hogy vallásos témában imádkozzunk. Ez nem igaz. Istent életed minden része érdekli, mindenkor.

Felhívnám a figyelmet a „könyörgésben” szóra. Ez egy különleges, pontos, részletes kérés.

Istenhez való kérésed, könyörgésed legyen részletes. Mondd el pontosan mit szeretnél, mire van szükséged. Sokan túlságosan általánosságokban imádkoznak.

Péter első levele 5:7-ben a Biblia az mondja: „Minden gondotokat őreá [Istenre] vessétek, mert neki gondja van rátok!Azaz Isten szeretné, ha gondjainkkal hozzá fordulnánk, imádkoznánk, ahelyett, hogy aggódunk!

Emlékszem, néhány éve egy biztosító társaság tanulmányát olvastam, amiben azt találták, hogy akik hetente egyszer templomba jártak, legalább 6 évvel tovább éltek, mint az átlag. Vajon miért? Valószínűleg azért, mert akik hetente templomba járnak, kevesebbet aggódnak és többet imádkoznak.

Egy gond sem nagyobb Isten, a Gondviselő erejénél, és egyik sem kisebb annál, hogy törődjön vele!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan látod, hogyan segít az imádkozás az embereknek, hogy kevesebbet aggódjanak?
  • Mi gátol abban, hogy következetesebben imádkozzál?
  • Van-e bármi, amit nem szeretnél imába foglalni? Mi az?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.15)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása