Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten megáldja azokat, akik megosztják a hitüket

2018. december 05. 03:00 - csmsdvd

 „Imádkozom azért, hogy légy aktív abban, hogy megosztod a hitedet másokkal, hogy teljesen megérts minden olyan jó dolgot, ami a miénk Krisztusban.” (Filem 1:6, NIV fordítás)

Image result for sharing the gospel

Ha tudnám a rák ellenszerét de nem osztanám meg senkivel, azzal bűncselekményt követnék el. És ha tudnék gyógymódot az AIDS-re, de nem mondanám el másoknak, megérdemelném, hogy lecsukjanak.

Azoknak, akik Jézust követik, van egy nagyon fontos feladatuk.

Tudjuk, hogy az emberek hogyan nyerhetnek bűnbocsánatot a múltban elkövetett bűneikre, hogyan lehet életcéljuk és hogyan juthatnak a Mennybe.

Isten az mondja, akik az ő áldását szeretnék, azoknak ezt az üzenetet tovább kell adniuk.

Pál azt írja Filemonnak a 1:6 igerészben: „Imádkozom azért, hogy légy aktív abban, hogy megosztod a hited másokkal, hogy teljesen megérts minden olyan jó dolgot, ami a miénk Krisztusban.” (NIV fordítás).

Más szóval, ne tartsd titokban, hogy hiszel Jézus Krisztusban. Mondd el másoknak is, hívd el őket a gyülekezetbe, ajándékozz nekik egy Bibliát, adj a kezükbe egy olyan könyvet, amiből megtudhatják, mit jelent Jézust követni.

Isten megáld, amikor ezeket teszed.

Mindannyiunknak más a szerepünk. Lehet, hogy nem vagy prédikátor vagy misszionárius, viszont te is részt vehetsz az Evangélium hirdetésében, és bármilyen formában teszed is azt, a jutalmad nem marad el.

A Biblia azt mondja „annak, aki ültet és annak, aki öntöz, ugyanaz a célja, és mindegyik a maga jutalmát kapja majd fáradozása szerint.” (1Kor 3:8, NIV fordítás).

Ezt úgy is értelmezhetjük, hogy ha hűségesen megosztod a Jézusról való üzenetet az emberekkel, akkor tulajdonképpen arra a csodálatos napra készülsz, amikor majd a Mennybe mész. El tudod képzelni, milyen lesz az, hogy azokat az embereket látod ott, akik miattad kerültek oda, mert te megosztottad velük a hitedet?

Ez egy olyan áldás, ami semmi máshoz nem hasonlítható!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Számodra mi a legnehezebb abban, hogy megoszd másokkal a hitedet?
  • Mi gátol leginkább abban, hogy rendszeresen és következetesen megoszd másokkal a hitedet?
  • Ki az, aki miattad lesz ott a Mennyben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.28.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása