Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden döntésnek ára van

2018. december 08. 03:00 - Anika Enikő

“Csapdába esel, ha elhamarkodottan fogadsz valamit és csak utána gondolod át, tudod-e teljesíteni.” ( Példabeszédek 20:25, NIV fordítás)

Egy bizonyos számú nap áll a rendelkezésedre az életben. Minden alkalommal, amikor egy percet szánsz valamire, akkor azt az egy percet az életedből odaadod és sosem kapod vissza. Amikor odaadod valamire az idődet, akkor az életedből adsz oda egy darabot. Ezért minden döntésnek ára van. Minden döntés kerül valamibe: időbe, pénzbe, energiába, hírnévbe, tehetségbe vagy erőforrásokba. Mindig kell belefektetni valamit.

A Példabeszédek 20:25 ezt mondja: “Csapdába esel, ha elhamarkodottan fogadsz valamit és csak utána gondolod át, tudod-e teljesíteni.” Csapdába eshetünk, ha megfontolás nélkül döntünk, ha meggondolatlan ígéretet teszünk vagy ha elköteleződünk anélkül, hogy átgondolnánk, milyen árat kell majd fizetnünk érte.

Ezt el is mondjuk azoknak, akik a Saddleback Gyülekezetbe jönnek és azon gondolkodnak, hogy átadják az életüket Krisztusnak. Bátorítjuk őket, hogy hagyjanak időt a helyes döntés meghozására. Meg vagyok győződve, hogy ha alaposan átgondolják, hogy milyen sok áldás és jó dolog származik abból, ha valaki hisz Krisztusban, akkor helyesen fognak dönteni.

Az élet egyik szabálya az, hogy mindig könnyebb belépni, mint kilépni. Könnyebb belépni egy kapcsolatba, mint kilépni abból. Könnyebb adósságba keveredni, mint kimászni belőle. Könnyebb programokkal telepakolni a naptáradat, mint teljesíteni vagy elvégezni azokat.

Minden döntésen ott lóg egy árcédula. Vedd figyelembe, hogy mibe kerül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Minden döntésnek van ára. Hogyan láttad megvalósulni ezt a saját életedben?
  • Miért nehéz néha azt mondani valakinek, hogy  “Kereslek majd.”?
  • Hogyan és miként óvott meg egy rossz döntéstől az, hogy számoltál azzal, hogy az adott dolog mibe fog kerülni?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.01.)

Szólj hozzá!
Címkék: döntés idő ár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása