Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Légy bátorító a munkahelyeden!

2018. december 25. 03:00 - FodorImi

„Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.” (Thesszalonika 5:11 – NIV fordítás)

Ha szeretnél kitűnni a munkahelyeden, van egy jellemvonás, amivel a legkülönlegesebbek közé tudod helyezni magad: légy bátorító. Ha úgy ismernek, mint aki mindig bátorítja és lelkesíti a többieket, akkor te leszel a csoport lelke, mert manapság a munkahelyeken nagyon nehéz bátorítást, támogatást találni.

Egy mélységesen bíráló világban élünk, ahol a gúnyolódás kedvelt, gyakori humorfajta. Az emberek mostanában folyamatosan leértékelően viselkednek munkahelyükön. Sőt, kritizálóak és gyakran becsmérlőek. De amikor valaki odajön hozzád, és azt mondja: „Ezt jól csináltad!”, az nagyon más, mint a többiek.

Sajnos sok munkahelyen az, az üzenet jön át tisztán és egyértelműen, hogy a munkáltatónak vagy a cégnek az ember nem számít. Egyedül a munka számít. Az egyetlen, ami alapján értékelnek az, az amit  előállítottál.

Ezzel szemben Isten arra hív minket, hogy ennek a szöges ellentétét képviseljük. Mert Isten nemcsak megteremtette azokat az embereket, akikkel dolgozol – hanem meghalt értük! Ez mutatja, milyen értékesek az Ő számára. Bátorítsuk az embereket! Még azokat is, akikkel nem értünk egyet, vagy akikkel nem jövünk jól ki, vagy akik teljesen megőrjítenek minket. Mondjuk nekik: „Istennek számítasz, neki fontos vagy, ezért nekem is fontos vagy.”

Íme három lehetőség, ami megmutatja, bátorítva hogyan erősíthetsz másokat:

Odafigyelsz rájuk
Biblia azt mondja "Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét” (Galata 6:2) Az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatsz az embereknek, hogy figyelmesen meghallgatod őket. Az odafigyeléseddel azt mondod "Számítasz nekem. Érdekel, amit mondasz. Fontos vagy nekem.” Minden egyes alkalommal, amikor őszintén meghallgatod egy munkatársadat, szolgálatot teszel neki. 

Mondj kedves szavakat
Efézus 4:29 azt mondja, "Minden beszédetek legyen jó és segítő, szavaitok adjanak bátorítást azoknak, akik hallgatják”. Isten azt várja tőlünk hívőktől, hogy építsük az embereket, és nem azt, hogy használjuk őket. A világon túl sok az olyan ember kihasználja a többieket. Amikor kedves és építő szavakat használsz, melyekkel bátorítod kollégáidat, szolgálod őket.

Imádkozz értük
A Biblia azt mondja a 2 Korinthus 1:11-ben: "Segítetek minket azáltal, hogy imádkoztok értünk.” Készíts egy imalistát azorból az emberekről, akikkel dolgozol! Tedd ezt a Bibliádba! Imádkozz rendszeresen értük, és figyeld, mi történik a munkahelyeden. Nincs olyan, hogy imádkozol valakiért, és nem indul el benne valamiféle változás. Biztatlak, hogy mondd el nekik, hogy imádkozol értük és kérdezd meg, hogy miért imádkozhatsz még értük! Még a nem hívők is értékelik, ha imádkoznak értük. Minden alkalommal, mikor ezt megteszed, egy olyan hidat építesz, amin keresztül szolgálod ezeket az embereket.

 Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez 

  • Kit fogsz bátorítani a héten? Milyen módon fogod erősíteni, segíteni őt?
  • A munkahelyedről más keresztényekkel együtt hogyan tudnátok munkatársaitokat közösen szolgálni és közösen erősíteni?
  • Hogyan tehetnéd szokásoddá, hogy a csakis olyanokat mondj, amik másokat építenek, erősítenek, és bátorítanak?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2018.12.17.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása