Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Karácsonyi aggodalmadra Isten így válaszol

2018. december 29. 03:00 - csmsdvd

 „rátekintett szolgálóleányának megalázott voltára: és íme, mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dolgokat tett velem a Hatalmas” (Lk 1:48,49)

Valljuk be őszintén, az első gyerek nagy változást hoz minden szülő életében. Az éjjeli szoptatás, a rendszeres pelenkacsere és büfiztetési szokások még a legfelkészültebb szülőt is próbára teszi.

Képzeljétek magatokat Mária helyzetébe. Bár addig sosem volt még együtt férfival, egy angyal odamegy hozzá és azt mondja: "Te leszel az Isten fiának anyja".

Ez egy meglehetösen megterhelő kijelentés.

A Biblia azt mondja, úgy reagált, ahogy bármelyikünk reagált volna: “Mária megdöbbent e szavakra, és fontolgatta, mit jelenthet ez a köszöntés” Lk (1:29)

Ezen a Karácsonyon lehet, Te is hasonlóan megterhelő helyzetben vagy. Te sem tudod mit tartogat 2019 a számodra. Isten valami új felé vezet. A munkaszerződésed lejár. A kapcsolatod úgy tűnik megszakad.

Gondterhelt vagy.

Az aggodalom valójában a kezelhetőség kérdése. Szeretnénk kezelni a kezelhetetlent. A világgazdaságra nem tudunk hatni, ezért aggódunk miatta. Gyermekeinken képtelenek vagyunk eligazodni, ezért nyugtalanok vagyunk miattuk. A jövőnket nem tudjuk befolyásolni, ezért aggódunk érte. Aggodalmunk azonban nem old meg semmit! Csak emésztjük magunkat anélkül, hogy ez megoldásra vezetne.

Mit tesz Mária a gondjaival?

Változtat hozzáállásán, mert Isten kijelentésére hagyatkozik.

Mária azt mondja: „rátekintett szolgálóleányának megalázott voltára: és íme, mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dolgokat tett velem a Hatalmas” (Lk 1:48,49).

Mária teljes imája, Lukács 1. fejezetében, az Ószövetség igéivel van tele. Ő egy hétköznapi világban élő nő volt. Azonban ahelyett, hogy a jelenlegi helyzetére figyelt volna, Isten kijelentésére összpontosított.

Meglehet, hogy te is lehetetlen helyzetbe kerültél az idei Karácsonyon. A Biblia újra és újra kijelenti, hogy Isten veled van, Rá bizalommal támaszkodhatsz.

Isten megígéri, hogy segít egészségesebbnek, jobb szülőnek lenni,  bankhitelünktöl megszabadulni, és így tovább. Mindezek után, ha nem ismerjük fel és nem várjuk az ígéretek beteljesülését, csak hasztalan fogunk aggódni a jövőnkért.

Kész vagy Istenben bízni függetlenül attól, amit a 2019-es év tartogat számodra?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Az idei ünnepek alatt, mi nyomaszt a legjobban?
  • Aggodalmaid általában hogyan befolyásolják hétköznapjaid?
  • Isten mely kijelentéseire hagyatkozhatsz, ami segít kiszabadulni a nyomás alól?

 

(* Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.22)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása