Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne stresszelj! Bízd Istenre a rólad való gondoskodást!

2019. január 05. 03:00 - daniella_89

„Amint saját Fiát nem kímélte értünk, hanem mindannyiunkért odaadta, nem fog-e nekünk adni biztosan minden mást is?" (Róma 8:32 TLB fordítás)

istockphoto-859575742-612x612.jpg

A stressz legfőbb kiváltó oka az életedben az aggódás. Aggódsz, mert azon tűnődsz, vajon meglesz-e amire szükséged van akkor, amikor kell. De ha Isten helyett emberektől várod, hogy megelégítsék a szükségleteidet, akkor frusztrált és csalódott leszel – ugyanis senki ezen a Földön nem képes betölteni minden szükségletedet. Csak Isten képes erre.

Ha szeretnél egy gyógymódot a stresszre, tanulj meg Istenre nézni, tőle várni azt, hogy gondoskodjon.

Néhány ember a munkájában találja meg a biztonságát, és mikor elveszítik az állásukat, a lelki békéjük is elvész.

Mások a házasságba fektetik a bizalmukat. Aztán meghal a társuk, vagy végigmennek egy váláson, és megkérdezik: „Ki vagyok én? Mi az identitásom?"

Az is lehet, hogy a bizalmadat a pénzedbe fekteted. De a pénzt nagyon sok módon el lehet veszíteni.

Azt javaslom, soha ne fektesd a biztonságodat bármi olyan dologba, amit elvehetnek tőled. Elveszítheted a munkádat, az egészségedet, a jó híredet, a társadat és az eszedet. De nem veszítheted el a Krisztussal való kapcsolatodat.

Ha a bizalmadat erre az ígéretre alapozod, bízhatsz abban, hogy Isten minden szükségedet megelégíti.

A Róma 8:32 ezt mondja: „Amint saját Fiát nem kímélte értünk, hanem mindannyiunkért odaadta, nem fog-e nekünk adni biztosan minden mást is?" (TLB fordítás)

Ha Isten eléggé szeretett ahhoz, hogy elküldje Jézus Krisztust, hogy meghaljon a kereszten, nem gondolod, hogy eléggé szeret ahhoz, hogy az életed minden más szükségletéről is gondoskodjon? Hát persze, hogy ennyire szeret!

Amikor elkezdesz aggódni, állj meg, és mondd ezt: „Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm." (Zsoltárok 23:1 ESV fordítás)

Isten gondoskodni fog. Ki fogja rendelni, amire szükséged van. Ahelyett, hogy aggódj, nézz rá, hogy betölthesse minden szükségletedet!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Ha szükséged van valamire az életben, mi az első reakciód?
  • Mire van ma szükséged az életedben? Hogyan tudod megmutatni másoknak, hogy te bízol abban, hogy Isten gondoskodni fog erről?
  • Miért bízhatsz Isten igéjében adott ígéreteiben?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.12.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása