Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Megkapod az erőt, hogy küzdj céljaidért

2019. január 08. 03:00 - FAmelita

„Mi tervezzük el, hogyan akarunk élni, de csak Isten tesz képessé, hogy azt megéljük.” (Példabeszédek 16:9 – MSG fordítás)

Példabeszédek 16:9 azt mondja: „Mi tervezzük el, hogyan akarunk élni, de csak Isten tesz képessé, hogy azt megéljük.” (MSG fordítás)

Tervet készítesz, hogyan, milyen módon akarsz élni, de csak Isten ad neked erőt, energiát, hogy valóban meg tudd tenni a változtatást. Miért? Mert Isten adja azt a három dolgot, melyekkel rendelkezned kell ahhoz, hogy elérd céljaidat és megváltoztasd az életed.

1. Szükséged van Isten Szent Lelkére, aki erőt ad.
Szükséged van Isten Szent Lelkére, aki erőt ad neked megtenni azt a változtatást, amit saját erődből nem tudnál megtenni. Ez nem az akaraterőn alapul, hanem Isten erején. Nem próbálkozásokon, hanem Istenbe vetett bizalmon.

Zakariás 4:6 azt mondja: „Nem erővel, nem hatalommal, hanem az én Lelkem által – mondja a Seregek URa.”

2. Szükséged van Isten Igéjére, amely vezet
A Biblia az élet használati utasítása. Minél többet olvasod, tanulmányozod, memorizálod, elmélkedsz rajta, annál sikeresebb, teljesebb lesz az életed.

Mikor Józsué az Ígéret Földje birtokbavételének nagyszerű álmát megkapta – a célt, amely egész hátralevő életét betöltötte – Isten ezeket a szavakat mondta neki: „Ez a törvénykönyv el ne távozzon a szádból, hanem elmélkedj azon éjjel és nappal, gondosan ügyelj, hogy mindent pontosan úgy tegyél, ahogyan abban le van írva, akkor lesz utad virágzó, és akkor leszel sikeres.” (Józsué 1:8 – NASB fordítás)

3. Szükséged van Isten embereire, akik támogatnak
Nem leszel képes egyedül elérni céljaidat. Egy álom valóra váltásához csapat kell.

Egy nagy sokaság nem képes támogatni téged, de egy kis csoport igen. Ők tudják, mikor vagy beteg, mikor mész át nehéz időkön, mikor van szükséged egy kis megállásra, pihenésre. Megoszthatod velük a céljaidat, sikereidet, kudarcaidat. Örülni fognak veled, bátorítanak, hogy maradj a megkezdett úton. Szükséged lesz rájuk, mikor jó célokat tűzöl ki és teljes szívvel követed azokat.

Prédikátor 4:12 azt mondja: „Egyedül magadban védelem nélkül vagy. Egy baráttal ketten, a legrosszabbal is szembenézhetsz. Meg tudod tenni, hogy egy harmadik is csatlakozzon? A hármas fonatú kötél nem könnyen szakad el.” (MSG fordítás)

Beszéljetek róla:

  • Mennyire bízol abban, hogy Isten Szentlelke dolgozik életedben és átformál téged?
  • Mit kell tenned, hogy Isten Igéje mindennapi életed részévé váljon és így tudd kihasználni a benne rejlő útmutatásokat és bölcsességet?
  • Kik azok az emberek körülötted, beleértve a kiscsoportodat is, akikre céljaid felé segítenek?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.01.01. Fordította Fodor Imre)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása