Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gondolj erre a három dologra lelki egészséged érdekében!

2019. január 16. 03:00 - FAmelita

"Gondoljatok Jézus példájára. Kitartott, miközben a gonosz emberek rosszat
tettek ellene. Tehát ne lankadjatok, és ne hagyjátok abba az erőfeszítéseket." (Zsidókhoz írt levél 12:3 NCV ford.)

horizon-silhouette-sky-sun-sunrise-sunset-645931-pxhere_com.jpg

Isten azt akarja, hogy életed minden területén egészséges légy: érzelmileg, lelkileg és testileg is. A lelki egészségedhez a gondolataidat a jó dolgok felé kell irányítanod.

1.Gondolj Jézusra.

Biztos te is hallottad már azt a mondást, hogy "az leszel, amire a legtöbbet gondolsz".  Ha Jézushoz hasonlóvá akarsz válni, akkor vele kell megtöltened a gondolataidat.

A Biblia ezt mondja "Gondoljatok Jézus példájára. Kitartott, miközben a gonosz emberek rosszat tettek ellene. Tehát ne lankadjatok, és ne hagyjátok abba az erőfeszítéseket."(Zsidókhoz írt levél 12:3 NCV ford.)

2. Gondolj másokra.

A Filippi 2:4 így fogalmazza meg "Ne csak a magatok érdekeit nézzétek, hanem mindenki törődjön testvérei érdekeivel is!".

Belegondoltál abba, hogy ez mennyire szembe megy jelenlegi kultúránkkal? Világunk arra tanít, hogy csak magaddal törődj és senki mással. De, Jézus is szembe ment az akkori kultúrával, és ha erre gondolsz, akkor te is természetesebben tudsz másokra figyelni.

3. Gondolj az örökkévalóságra.

"'Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett', azt készítette el az Isten az őt szeretőknek."(1 Kor. 2:9). Amikor elkezdesz olyan igazságokra figyelni mint ez, minden problémád eltörpül amellett a dicsőség, öröm és megtiszteltetés mellett, amik az örökkévalóságban várnak ránk.

Az elméd a legnagyobb kincsed, de az érted folyó harc legnagyobb színtere is. Kérd Istent minden nap, hogy segítsen elmédet Isten Igéjével táplálni, segítsen megszabadulni a pusztító gondolatoktól és hogy, segítsen gondolataidat Jézusra, másokra és az örökkévalóságra irányítani. Ha így teszel, akkor megnyered a csatát.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan tudnád a gyakorlatban is megvalósítani a Filippi 2:4-et a házicsoportodban vagy a gyülekezeti közösségedben ezen a héten? Hogyan tudnád megvalósítani ezt családodban is?
  • Hogyan segít a Jézusról és az örökkévalóságról való gondolkodás abban, hogy másokra is gondolj?
  • Mi az, ami leginkább megakadályoz abban, hogy a nap folyamán szem előtt tartsd az örökkévalóságot? Hogyan tudnád ezeket a zavaró dolgokat kizárni?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.09.)

Szólj hozzá!
Címkék: harc fókusz elme

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása