Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogy félelem nélkül élhess, add át magad Istennek

2019. január 20. 03:00 - Lilla:)

"Adjátok át szívetek Istennek, forduljatok hozzá imában és hagyjatok fel bűneitekkel - még azokkal is, melyeket titokban tesztek. Akkor nem kell majd szégyenkeznetek; így magabiztosan és félelem nélkül élhettek majd. Gondjaitok elúsznak, mint a víz a híd alatt és legsötétebb éjszakátok is fényesebb lesz, mint a nappal. Biztonságban pihenhettek, reménytelien és aggodalmak nélkül." (Jób 11:13-18, CEV fordítás)

A Biblia azt mondja az 1. János 4:18-ban: "Ahol ott van Isten szeretete, ott nincs félelem, mert Isten tökéletes szeretete elűzi a félelmet" (NCV fordítás).

Hogyan tanulhatsz meg Isten szeretetében félelmek nélkül élni?

Minden nap át kell adnod a szíved Istennek.

Minden reggel ébredéskor, mielőtt letennéd a földre a lábad, el kell hogy mondd: "Istenem, mielőtt elkezdem ezt a napot, átadom az érzéseim neked. Azt akarom, hogy te urald az érzelmeimet. Azt akarom, hogy te tartsd kézben az elmém és az érzéseim. Átadom a szívem neked. Azt akarom, hogy betölts szereteteddel."

A Jób 11:13-18 azt mondja: "Adjátok át szívetek Istennek, forduljatok hozzá imában és hagyjatok fel bűneitekkel - még azokkal is, melyeket titokban tesztek. Akkor nem kell majd szégyenkeznetek; így magabiztosan és félelem nélkül élhettek majd. Gondjaitok elúsznak, mint a víz a híd alatt és legsötétebb éjszakátok is fényesebb lesz, mint a nappal. Biztonságban pihenhettek, reménytelien és aggodalmak nélkül." (CEV fordítás)

Ezekben a versekben három elvárást és nyolc ígéretet találunk. Isten azt mondja, hogy ha ezt teszed, akkor ő azt fogja tenni. Minden ígéretnek van egy feltétele.

Először is ezeket a parancsokat adja: adjátok át a szíveteket Istennek minden nap. Forduljatok hozzá imában. Valamint adjátok fel bűneiteket, vagy bánjátok meg azokat Istennek.

Aztán láthatjuk azt a nyolc dolgot, ahogy ez hasznunkra válik: nem kell szégyenkeznetek; magabiztosak lesztek; félelem nélkül élhettek; gondjaitok elúsznak, ahogy a víz a híd alatt; a sötét éjszaka, amin keresztül mentek, olyan lesz mint a fényes nappal; képesek lesztek aludni, mert biztonságban lesztek; megteltek reménységgel; aggodalmak nélkül élhettek.

Azta! Ki ne akarná ezeket a jutalmakat megtapasztalni? Le kellene írnod ezt az igeverset egy kártyára és kitenni egy olyan helyre, ahol mindig látod a napjaid folyamán. Engedd, hogy emlékeztessen arra a három dologra - add át a szíved Istennek, fordulj hozzá imában, bánd meg a bűneidet -, hogy betölthesse életedet Isten szeretete és elűzhesse az aggodalmakat és a félelmeket.

Próbáld ki ezen a héten és figyeld meg, hogyan teljesíti Isten az ígéreteit, ahogy betölt szeretetével.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • A büszkeség hogyan tarthat attól távol, hogy életed bizonyos részeit átadd Istennek?
  • Milyen félelmedet szeretnéd ha Isten elűzné?
  • Miért gondolod, hogy Isten azt várja tőled, hogy meg tegyél valamit mielőtt beteljesíti az ígéretét?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.01.13.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása