Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten hat módszere arra, hogy megáldja az összetört szívet

2019. február 12. 03:00 - Besther

"Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti." (Zsoltárok 34:19)

Mindannyian megtapasztaljuk a veszteséget. Mégis, hogyan képes Isten meggyógyítani a te összetört szívedet? Ne ess át a veszteségen, menj át rajta. Nem tudsz alámenni; nem tudod körbejárni; át kell menned a fájdalmon. Ha félsz kimutatni az érzéseidet és elutasítod a fájdalmon való átkelést, akkor el fogsz akadni, beleragadsz.

De hogyan szabadíthatod ki magad? Engedd, hogy Isten segítsen. Ezzel a hat módszerrel segít Isten, hogy meggyógyítson egy összetört szívet.

1. Közel húz önmagához

Zsoltárok 34:19 azt mondja, "Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti." Amikor fájdalmad van, gyakran érezheted úgy, hogy Isten több millió mérföldre van tőled. Az érzéseid és a valóság nem mindig ugyanaz. Isten nincs mérföldekre tőled. Sőt, sosem volt ilyen közel hozzád.

2. Veled van a szomorúságban

A Biblia azt mondja Jézusról "Megvetett volt, és az emberektől elhagyatott, fájdalmak férfija, betegség ismerője." (Ézsaiás 53:3). Mikor Jézus elé mész a bánatoddal, ő tudja, hogy miről beszélsz és megérti a szomorúságodat. Isten egy szenvedő, együttérző és megértő Isten. Nem zárkózik el; nem közönyös; nem az oldalvonal mellett áll.

3. Gyülekezeti családot ad, hogy támogasson téged

Azért vagyunk, hogy a közösségben éljük meg a szomorúságunkat, gyászunkat. A gyógyulás a csoportokba érkezik. A gyógyulás a templomba jön el. A gyógyulás a közösségben rejlik. Együtt jobbak vagyunk!

"...úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai...a testvérszeretetben legyetek egymás iránt gyengédek...Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal." (Róma 12:5,10,15)

4. A fájdalmat használja, hogy segítsen növekedni

Isten a szomorúsággal és még a gyötrelemmel is segít, hogy egyre inkább hasonlíthass Krisztusra. Ennek három része van. 

Először is, Isten arra használja a szomorúságot, hogy megragadja a figyelmed (Péld. 20:30). Másodszor, jó dolgokat hoz ki a rosszakból (Róma 8:28). Végül, előkészíti neked az örökkévalóságot (2Kor. 4:17-18).

5. Neked adja a mennyek reménységét

Sok olyan ember van, aki úgy szomorú, hogy reménye sincs. A Földön rövid életed van, de  ha hiszel Jézus Krisztusban és bízol benne, elfogadod Megváltódnak, akkor neked van reményed, hogy az örökkévalóságot Istennel töltheted a mennyben, és ez a remény erőt fog adni, hogy a nehéz időket átvészeld. A Biblia azt mondja az 1Thessz. 4:13-ban, "Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük."

6. Használja a fájdalmadat, hogy másokon segítsen.

Ezt megváltó fájdalomnak nevezik; ez a fájdalom legmagasabb szintű és legjobb felhasználási módja. Isten nem akarja, hogy elpazarold a sebzettséged. " (Isten) aki megvigasztal minket minden nyomorúságunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat minden nyomorúságban azzal a vigasztalással, amellyel Isten vigasztal minket." (2Korinthus 1:4)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, milyen okból engedi Isten, hogy a szomorúságot és veszteséget megtapasztald?
  • Hogyan, mi módon akarja Isten, hogy szolgálj a remény nélkül szenvedőknek?
  • Mi volt a legmélyebb fájdalmad, amit eddig megtapasztaltál? Miképp tudod felhasználni ezt a tapasztalatot abban, hogy másokon segíts?

 

*(Daily Hope by Rick Warren 2019.02.05.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása