Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan használja Isten a fájdalmat növekedésünk segítésére

2019. február 13. 03:00 - FodorImi

„Tudjuk, hogy Isten minden dologban javukat munkálja azoknak, akik szeretik őt.” (Róma 8:28, NIV fordítás)

A bánat, veszteség, fájdalom kikerülhetetlen része az életnek. De tudtad, hogy Isten használja ezeket a dolgokat, hogy segítsen a növekedésünkben? Három módon teszi ezt.

Először, Isten arra használja a fájdalmat, hogy megszerezze a figyelmünket. C. S. Lewis írta: „Isten suttog hozzánk, mikor örülünk, szól hozzánk a lelkiismeretünkben, de kiált a fájdalmainkon keresztül. A fájdalom Isten hangosbeszélője. Ritkán változunk, ha a fényt látjuk. Akkor változunk, ha érezzük a forróságot.

A Példabeszédek 20:30 azt mondja: „Néha fájdalmas megtapasztalások visznek rá, hogy megváltoztassuk az útjainkat.” (GNT fordítás)

Másodszor, Isten jót hoz ki a rosszból. Az egyik legismertebb vers a Bibliában a Róma 8:28: „Tudjuk, hogy Isten minden dologban javukat munkája azoknak, akik szeretik őt.”

Mikor megtapasztalod a veszteséget, ez lehetőség, hogy növekedj a jellemedben. Nem tudod uralmad alatt tartani a fájdalmat, amin keresztülmész, de eldöntheted, hogy ez keserűbbé vagy jobbá tesz. (A fordító megjegyzése: az eredeti angolban szójáték: bitter or better.) Eldöntheted, hogy ebben a kőben elbotlasz vagy feljebb lépsz rajta. Emlékezned kell még a fájdalmaid között is, hogy Isten a te javadat munkálja.

Harmadszor, Isten az örökkévalóságra készít fel. A Biblia azt mondja a 2 Korinthus 4:17-18-ban: „Ezek a könnyű szenvedések tesznek késszé minket az örök dicsőségre, ahonnan minden nyomorúságunk semmiségnek látszik. A látható dolgok nem tartanak örökké, a nem láthatók azonban örökkévalók. Ezért tartjuk a figyelmünket a nem látható dolgokon.” (CEV fordítás)

Valószínűleg hallottad már tőlem, hogy nem viheted a Mennybe az autódat. Nem viheted a Mennybe a porcelán készletedet, sem a ruháidat, sem az előléptetéseidet. Viszed azonban a jellemedet. Ez tesz téged azzá, aki vagy.

Istent jobban érdekli a jellemed fejlődése, mint a kényelmed. Miért? Mert a Mennyben megkaphatod a kényelmet, a jelen azonban egy felkészülési szakasz. A tanulás szakasza. Ez a bemelegítés. Isten arra használja a szenvedéseidet itt a Földön, hogy felkészítsen az örök dicsőségre. Az a vigasztalás.

Amikor fájdalmak között vagy, meg kell kérdezned, hogy „Mit tesz Isten?” Megpróbálja felhívni a figyelmedet? Megpróbál jót kihozni a rosszból? Készíti a jellemed a Menny számára?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mit jelent az, hogy Isten a te javadért dolgozik? Azt jelenti, hogy a hívőkkel csak jó dolgokat enged megtörténni?
  • Miért könnyebb gyakran a ma valóságára figyelni, mint a Menny ígéretére?
  • Hogyan készítheted fel magad most, hogy meghalld Istent a fájdalom idején?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.02.06.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása