Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Cseréld ki az aggódást dicsőítésre!

2019. március 06. 03:00 - FAmelita

 „Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok életetekért, hogy mit fogtok enni és inni, se testetek miatt, hogy mibe fogtok öltözködni! Hiszen értékesebb az élet, mint az étel. A test is értékesebb, mint a ruha." (Máté 6:26 NIV fordítás)

Isten a forrása mindannak, amire az élethez szükséged van. Ő a Jó Pásztor, aki eteti, vezeti a nyáját, és kielégíti a szükségleteit. Nem kell sehol máshol keresgélned. Nem kell a Wall Streeten (Amerika tőzsde központja) keresned. Nem kell a kormányzatban keresned. Nem kell a házastársadban, a nyugdíj számládon, a szociális biztonságodban, a munkádban vagy bármi másban keresned a megoldásokat.

Ha valamibe beleveted a bizalmadat, akkor az legyen olyan, amit nem vehetnek el tőled. Az egészségedet elveszítheted. A munkádat szintúgy, akár csak a szerencsédet és a családodat. Elveszítheted az életed és az eszedet. Sőt, szem elől vesztheted az irányt is.

Istent azonban soha nem veszíted el. És nincs olyan szükséged, amit Isten ne tudna megadni. A Filippi 4:19 ezt mondja: „Isten minden szükségeteket a Krisztus Jézus dicsőségében rejlő gazdagsága szerint fogja betölteni." (ESV fordítás)

Akkor meg miért aggódunk annyit? Az aggódás talán a leggyakoribb bűn ezen a világon. Ez egyenes következménye annak, ha folyamatosan elfeledkezünk arról, hogy Isten jó. Fohászkodsz vagy fejetlenül kapkodsz. Azonban ha nem fohászkodsz, akkor fejvesztetten kapkodsz, pánikba esel. Imádhatsz vagy ijedezhetsz. Ha nem imádsz, akkor ijedezel, izgulsz. Abban a pillanatban, hogy behívod az imádást és a dicsőítést a főbejáraton, az ijedtség és az aggódás kiiszkol a hátsó ajtón.

A Biblia azt mondja, „Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok életetekért, hogy mit fogtok enni és inni, se testetek miatt, hogy mibe fogtok öltözködni! Hiszen értékesebb az élet, mint az étel. A test is értékesebb, mint a ruha." (Máté 6:26 NIV fordítás)

Egyértelmű, hogy Isten nem akarja, hogy bármiért is aggódj. Mégis, mindannyiunknak nehéz abbahagyni ezt a rossz szokást. Benne van a vérünkben.

De legjobb ha imádkozással és dicsőítéssel kezded. Ha egyszer ráébredsz, hogy az aggódás mennyire távol tart Isten jóságától, és ha elhatározod, hogy nem akarod megakadályozni, hogy megkapd a számodra Istentől érkező legjobbakat, akkor dolgaidat vidd imában Isten elé.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan jelenik meg az aggodalom a testedben? És hogyan érint érzelmileg? És lelkiekben?
  • Mikor aggódtál utoljára valamiért? Öt perccel ezelőtt? Múlt héten? Vagy éppen most aggódsz valami miatt?
  • Imádkozz most azokért a dolgokért, amik aggasztanak! Tapasztalsz valami különbséget?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.02.27)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása