Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne aggódj: Isten Isten, te pedig nem vagy az!

2019. március 08. 03:00 - magyarosijulia

„Ne aggódjatok, és ne legyetek dühösek, ezt mondta nekik Jézus. Higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.” (János 14:1, GNT fordítás)

Nem kell a hátralévő életedet folyamatos aggodalmaskodással, feszültséggel vagy idegeskedéssel töltened, a gyomrod sem kell folyton görcsben legyen. Bármi, amit megtanultál, elfelejthető. Kezdjük hát elfelejteni az aggódást!

Isten megígérte, hogy gondot visel rólad. Hogy elengedhesd az aggodalmat, először is erre az alázatos hozzáállásra van szükséged: Isten Isten, te pedig nem vagy az! Amikor ezt megérted, az aggodalom elkezd megszűnni az életedben.

„Ne aggódjatok, és ne legyetek dühösek, ezt mondta nekik Jézus. Higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem.” (János 14:1, GNT fordítás)

Minden napodat kezdd azzal, hogy emlékezteted magad, hogy Isten egy jó Isten. Miért ne próbálnád ezt ki, amikor felébredsz? Ülj az ágyad szélére és mondd el: Az Úr az én Pásztorom. Jézus Krisztus, arra várok, hogy táplálj, vezess, és töltsd be a szükségleteimet. Benned bízom!

Jézus ezt mondta: Én vagyok a jó pásztor, én ismerem az enyéimet, és az enyéim ismernek engem ... és én életemet adom a juhokért." (János 10:14-15, NLT fordítás)

Ha Isten annyira szeret, hogy Jézus meghalt érted, Ő bizonyára szeret annyira, hogy tápláljon, vezessen, és megadjon mindent, amire ma szükséged lesz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan segít abbahagyni az aggódást, ha megérted Isten ígéretét, hogy Ő betölti a szükségeidet?
  • Miért van szükség alázatra ahhoz, hogy el tudd engedni az aggodalmaskodást?
  • Milyen lépéseket tudsz megtenni minden reggel ahhoz, hogy ne aggódj? Mit tudsz megtenni este, mielőtt lefekszel?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása