Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak higgy... Tartozz valahová!

2019. április 07. 03:00 - daniella_89

"Isten családja az élő Isten temploma, az igazság oszlopa és alapja" (1Timóteus 3:15 GW fordítás)

prayer_1.jpg

 

Arra hívott Isten, hogy tartozz valahová, nem csak arra, hogy legyen hited.

Még a bűntelen, tökéletes Édenben is azt mondta Isten: "Nem jó az embernek egyedül lenni" ( 1 Mózes 2:18 NIV fordítás)

Közösségre lettünk teremtve, baráti kapcsolatokra tervezve, és család létrehozására formálva - senki sem tudja betölteni Isten céljait magától. A Biblia semmit nem tud magányos szentekről, vagy lelki remetékről.

Miközben személyes kpcsolatuk van Krisztussal, Istennek nem az a szándéka, hogy ez kettőnk között maradjon. Isten családjában kapcsolatban vagy minden más hívővel. A Biblia azt mondja: "úgy sokan egy test vagyunk Krisztusban, és minden tag hozzátartozik a többihez" (Róma 12:5 NIV fordítás)

Krisztus követése hozzátartozást is jelent, nem csupán a hitet. A brit szerző és teológus C. S. Lewis feljegyezte, hogy a tagság szónak keresztény eredete van, de a világ kiüresítette az igazi jelentését. A boltok kedvezményeket ajánlanak fel "tagjaiknak", és a hirdetők felhasználják a tagok neveit levelezőlisták létrehozásához. A gyülekezetekben a tagság sokszor kimerül abban, hogy hozzáadják a neved egy jegyzékhez, elvárások és kötelezettségek nélkül.

Pál számára a gyülekezeti "tagság" egyenlő volt egy eleven testrész működésével egy élő testben, egy mellőzhetetlen, szorosan kapcsolódó részeként Krisztus testének. Helyre kell állítsuk és gyakorolnunk kell a tagság bibliai jelentését. A gyülekezet egy test, nem egy épület, egy szervezet, nem egy szerveződés - igazságok, melyekkel olyan igeszakaszokban találkozhatunk, mint a Róma 12:4-5, 1Korintus 6:15 és az 1Korintus 12:12-27.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Hogyan gondoskodtál arról, hogy a Krisztussal való kapcsolatod kettőtök közt maradjon?
  • Hogyan néz ki gyakorlatban az, hogy "minden tag hozzátartozik a többihez"?
  • Hogyan gyakorlod a bibiliai értelemben vett tagságodat a gyülekezetedben?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.03.31.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása