Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete felszabadít arra, hogy félelmek nélkül szerethess

2019. május 15. 03:00 - Lilla:)

"A szeretet nem fél, mert a tökéletes szeretet kiűz minden félelmet. Ha félünk valamitől, az azt jelenti, hogy nem tapasztaltuk meg teljesen az ő tökéletes szeretetét." (1. János 4:18., NLT fordítás)

Amikor konfliktus helyzetbe kerülünk a kapcsolatainkban, az gyakran annak a jele, hogy valaki irányítani akarja a másikat. Mit értek irányítás alatt? A félelmet. A bizonytalanságunkból fakad, hogy irányítani akarunk másokat vagy épp elutasítjuk mások irányítását. Amikor annyira bizonytalan vagy, hogy minden gondolatod csak akörül forog, hogy mit gondolhatnak rólad mások, az tönkreteszi a kapcsolataidat és megbénítja az életedet.

Emberi létünk csodálatos dilemmája ez: szeretnénk közel lenni, de ugyanakkor félünk is tőle. Vágyunk az bensőséges kapcsolatra, viszont halálosan rettegünk is tőle.

A bizonytalanság meggátolja a bensőséges kapcsolatot és tönkreteszi a kapcsolataidat. Nem kerülhetsz közel valakihez ha a félelem is jelen van köztetek. Ha a bizonytalanság tönkreteszi a kapcsolatot, akkor vajon mi építi fel? A szeretet! A szeretet a kapcsolatok építőköve.

A Biblia azt mondja: "A szeretet nem fél, mert a tökéletes szeretet kiűz minden félelmet. Ha félünk valamitől, az azt jelenti, hogy nem tapasztaltuk meg teljesen az ő tökéletes szeretetét." (1. János 4:18., NLT fordítás) Hogy is működik ez? Hogyan űz ki a szeretet minden félelmet?

A szeretet elveszi rólad a fókuszt és másokra helyezi. Sokszor kérdezik tőlem: "Voltál valaha ideges, amikor olyan sok ember előtt kellett beszélned a gyülekezetben?" A válaszom: "Persze!" De tudod mi hozta meg a változást? Az, hogy nem magamra figyeltem, hanem azokra az emberekre, akik velem szemben voltak. Ha úgy álltam volna ott, hogy azon agyalok, vajon mit gondolnak a hajamról, akkor lett volna valami, amitől félhetek, igaz? Viszont abban a percben, amint azon kezdtem el gondolkodni, hogy mennyire szeretem a gyülekezeti családom és hogyan szolgáljuk együtt Istent, egy pillanat alatt eltűnt a félelmem.

Ugyanez a helyzet a kapcsolatokban is. Ha másokra figyelsz, az erőt ad hozzá, hogy félelem nélkül élj.

Tehát hol találod meg akkor az erőt ahhoz, hogy másokra összpontosíts? Képzeld el, hogy Isten mennyire szeret téged. Abban a pillanatban, amikor elkezded megérteni, hogy ő mennyire szeret, többé már nem kell bizonygatnod magadnak. Nem kell azzal töltened az életed, hogy másokat próbálsz lenyűgözni, mert már tudod, hogy Isten szeret téged.

Tudod milyen felszabadító és élvezetes így élni? A személyiséged és az önértékelésed nem attól függ, hogy mit gondolnak rólad mások. Amikor biztonságban vagy a Krisztussal való kapcsolatodban, többé már nem nyomasztanak mások elvárásai. Isten szeretete felszabadít, hogy félelmek nélkül szerethess.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen bizonytalanságok és félelmek tartanak távol tőle, hogy megnyisd az életed valaki felé, legyen az barát, házastárs vagy egy családtag?
  • Hogyan tartja a kapcsolatainkat bizonytalanságban kultúránk?
  • Mit gondolsz, mit gondolhat rólad Isten? Mit lát, amikor rád néz?

(Daily Hope by Rick Warren, 2019.05.08.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása