Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha tudni akarod mit kell tenned, csak kérdezd meg

2019. május 22. 03:00 - FodorImi

„Ha tudni akarod, hogy Isten mit vár tőled, hogy megtegyél, ő örömmel megmondja neked… Amikor azonban megkérdezed őt, legyél biztos benne, hogy valóban várod, hogy válaszoljon.” (Jakab 1:5-6, TLB fordítás)

Mivel Isten találta ki a férfiak és nők, a szülők és gyerekek, a barátok közötti kapcsolatok gondolatát, ne lenne érzékeny arra, ha hozzá fordulnál, amikor problémád támad?

Ahogy a mai igeversünk mondja: „Ha tudni akarod, hogy Isten mit vár tőled, hogy megtegyél, ő örömmel megmondja neked… Amikor azonban megkérdezed őt, legyél biztos benne, hogy valóban várod, hogy válaszoljon.” (Jakab 1:5-6 – TLB fordítás)

Miért kell kérdeznünk, mielőtt ő szólna? Mert az Istennel való kapcsolat a hittel kezdődik. Ő nem erőlteti ránk a dolgokat. Meghív a vele való kapcsolatra. Ezért kérdezünk.

Mégis azt kell mondanom, hogy túl sokszor elfelejtek kérdezni. Ha olyan vagy mint én, csak keresztülrohansz a napjaidon, ezt teszel, azt teszel, és feltételezed, hogy mindez rendben van. De szükség van egyszer megállni egy kicsit és azt mondani: „Istenem, mutasd meg, melyik a szerinted való irány?” És Isten szívesen megmondja.

Hogyan mondja meg? A válasz rendszerint kétféle módon érkezik: embereken keresztül, akik őt követik, és az ő Igéjén keresztül. Gyűjts össze néhány embert, akikről tudod, hogy Istent követik, és kérdezd meg a véleményüket. Nézz a szemükbe, és őszinte választ kapsz. És fordulj oda Isten Igéjéhez. Kérdezd meg, „Istenem, mit akarsz mondani ezen keresztül?”

Néhány ember azt gondolja, hogy Istent nem érdeklik a kapcsolataink. Hiszen az egész univerzumot kell mozgásban tartania. Pedig igenis érdekli! Ő alkotott téged! A Biblia azt mondja: „Szilárdan határozzátok el ezeket a dolgokat, hogy az Isten szándéka szerint éltek, házasságban vagy nem megházasodva, az Isten iránymutatása szerint, elfogadva bármilyen helyzetet, amelybe az Isten helyezett titeket.” (1 Korinthus 7:17)

Megértem, hogy némely kapcsolatokban sebek, sérülések lehetnek, de Isten Igéjének hihetetlen ígérete, hogy képes minden kapcsolatba gyönyörűséget hozni – nem tökéletességet, de szépséget tud hozni. A kapcsolatban mindkét embernek meg kell egyezni, és kell bizonyos erőfeszítéseket tenni, hogy ezt elérjék. Az azonban, hogy feladjátok, nem szerepel Isten tervében vagy céljai között. Ezért kell hozzá fordulni iránymutatásért.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Mit kell tenned, hogy minden nap biztosan legyen Istennel töltött időd, hogy ne felejtsd el keresni az ő irányítását?
  • Hogyan tudnál kialakítani olyan barátságokat más keresztényekkel, ami segítene téged Isten vezetésének keresésében és követésében?
  • Miért nehéz elhinned, hogy Isten széppé tudja tenni a kapcsolataidat?

 

*(Daily Hope by Rick Warren – 2019.05.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása