Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az aggódás haszontalan és szükségtelen!

2019. június 09. 03:00 - ReveSz

"Aggódással pedig ki tudná közületek meghosszabbítani az életét csak egy perccel is?" Máté 6:27 RÚF

 

Nem titok, hogy manapság nagyon sokat aggódunk. Aggódunk a pémz miatt. Aggódunk kapcsolatok miatt. Aggódunk gyermekeinkért, házunkért, kis házi kedvenceinkért.

Majdhogynem mindenért aggódunk. De az aggódás nem egy új keletű dolog. Jézus tudta, hogy az aggódás egy igen fontos téma ezért leghíresebb tanításának a hegyi beszédnek a fő részét ez a téma tette ki. 

Valójában, a hegyi beszédben Jézus négy okot adott nekünk, hogy miért nem kéne aggódnunk.

Először is, az aggódás ésszerűtlen!

Az aggódásnak nincs értelme. A Máté 6:25-ben Jézus mondja: "Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? " (Máté 6:25 Új fordítás)

Az aggódás eltúlozza a problémákat. A problémák nem mennek össze mikor gondolkodsz rajtuk hanem megnőnek.

Második: az aggódás természetellenes.

Mi vagyunk az egyetlen teremtmények az egész világon akik aggódunk. A tehenek nem aggódnak. A macskák sem aggódnak. A kutya se aggódik csak az emberek. Nem arra születtünk, hogy aggódjunk! Megtanultuk hogyan csináljuk.

 "Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtenek, és a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem vagytok-e ti értékesebbek azoknál? " (Máté 6:26 RÚF)

Harmadik: az aggódás haszontalan.

"Aggódással pedig ki tudná közületek meghosszabbítani az életét csak egy perccel is?" Máté 6:27 RÚF

Az aggódás nem tud egy centivel se nagyobbá se kisebbé tenni. Az aggódás nem tudja meghosszabbítani az életed. Az aggódás nem tudja megváltoztatni a múltat és nem tudja irányítani a jövőt. Ma csak elrontani tud dolgokat. Az egyetlen dolog amit az aggódás okoz: nyomorulttá tesz. 

Negyedik: az aggódás szükségtelen.

Jézus mondja, "Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" (Máté 6:30, Új fordítás)

Isten gondoskodni fog a szükségeidről. Ő alkotott, ő mentett meg téged. A saját lelkét helyezte beléd mikor Jézus mellett döntöttél. Nem kell aggódnod!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Az előbbi négy érv közül melyik mozgatott meg leginkább? Miért?
  • Ha az aggódás annyira ésszerűtlen, nem segít és szükségtelen, mégis miért aggódunk olyat sokat?
  • Mi az az egyetlen dolog, amin változtatni tudsz, hogy kevesebbet aggódj a héten?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2019.06.02.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása