Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Engedd, hogy Isten a kudarcaidból újra fellendülést munkáljon ki!

2019. június 10. 03:00 - Anika Enikő

"S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik." ( Lukács 5:6)
Ha a munkádból adódóan valaha csalódottan érezted magad, akkor jó társaságban vagy. Lehet, hogy kimerültél a túlórázások miatt; vagy lehet hogy szívvel-lélekkel beletetted magad egy olyan projektbe, ami nem sikerült.  

Munkánk során mindannyian kudarcot vallhatunk időnként, ám ami ez után következik, az az igazán fontos. 

Csak gondolj Simon Péterre és Andrásra.

A Lukács 5-ben olvassuk, hogy a testvér pár egész éjjel halászott; és mint hivatásos halászok, ha nem fogtak, akkor nem volt pénzük. És itt olvassuk, hogy semmit nem fogtak. Mai nyelvre fordítva olyan ez mintha a tó gazdasági hanyatlásnak indult volna. A testvérpár elbátortalanodott és fáradtak voltak.

Majd érkezik Jézus, aki megteszi a lehetetlent.  

Miután kölcsönkéri a csónakjukat, hogy tanítson arról, Jézus ezt mondja Simon Péternek: "Evezz a mélyre, és vessétek ki hálóitokat fogásra!" (Lukács 5:4)  

Péternek a válasza tipikusan olyan válasz, melyek azokból az időkből valók, amikor  a csalódottság hománya beáll: " Mester, egész éjszaka fáradtunk ugyan, és semmit sem fogtunk, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat." (Lukács 5:5)  

Mindannyian álltunk már ezen a ponton. Munkánkat a legjobb tudásunk szerint végeztük, és üresnek éreztük magunkat. Mindent jól végeztünk és még azt is gondoltuk, hogy Isten engedte ezt meg; ám nem kaptunk érte semmit.

Aztán Isten csodát tesz. Jézus nem csak betölti ezeknek a srácoknak a szükségit, hanem teljességgel elkápráztatja őket a halászat közben.  

A Biblia azt mondja: " S amikor ezt megtették, olyan nagy tömeg halat kerítettek be, hogy szakadoztak a hálóik." (Lukács 5:6)  

Nem csupán a maguk számára fogtak elég halat, hanem Isten elegendőt adott arra, hogy meg is osszák mindazt, amit fogtak.

Miután Simon Péter és András azt tették, amit Jézus mondott nekik, így 10 percen belül több halat fogtak, mint az előző 10 órában.  Isten a kudarcokat fellendüléssé formálja. 

Elképzelhető, hogy a te fellendülésed is itt van a sarkon.  

Legyen az akár egy olyan helyzet, hogy hónapok vagy évek óta munka nélkül vagy, vagy az, hogy sorozatosan sikertelenségekkel küzdesz; egyik sem számít.   

Isten átsegít a kudarcokon és "hallal telik meg hálód". És akkor elképzelhető, hogy nagyobb csónakra lesz szükséged.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen csodákat tett Isten az életedben? És mindez mit mond el arról, hogy a jövőben mit tehet Isten?
  • Mi rémít meg legjobban, hogy bízni tudj Istenben, hogy csodát tesz az életedben?
  • Ki az akinek ezt az áhítatot el kell ma olvasnia, mert kudarcokat él meg a munkájában? Vállalj kötelezettséget azért, hogy valakinek átküldöd, vagy valakivel megosztod ezt az üzenetet.
 
*(Daily Hope by Rick Warren) 2019.06.03

 

Szólj hozzá!
Címkék: kudarc bőség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása