Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Úton a munkában? Engedd Jézust a csónakba!

2019. június 11. 03:00 - Anika Enikő

"Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala. " (Kolossé 3:17)

 

Csodálkoztál azon valaha, hogy miért nem áldja meg Isten a munkádat?
A válasz meglehetősen egyszerű lehet; hisz soha nem hívtad meg Istent, hogy része legyen annak.

Tegnap András és Simon Péter történetéről, az üres halászhálókról beszéltünk a Lukács5 -ből. Egész éjjel ki voltak vetve a hálóik, de egyetlen egy halat sem fogtak.

Ám, amikor Jézus beült a csónakjukba, és azt tették, amit mondott nekik ( "Vessétek ki a hálóitokat a fogásra!") Isten megtette a többit.

Mi volt a különdség aközött az idő között, amikor nem fogtak semmit és azon pillanat között, amikor alíg bírtak a fogással?

Ugyanabban a tóban, ugyanabban a csónakban, ugyanazokkal a hálókkal, ugyanazok a halászok és ugyanazok halak. A különbség az üres hálók és a bőség között az volt, hogy Jézus jelen volt a csónakban.

Milyen a te csónakod? Bármit megteszel, hogy élj?

Ha szeretnéd, hogy Isten megáldja a munkádat, akkor meg kell hívnod Istent, hogy része legyen annak.

Ez nem a megváltás. Sok embert ismerek, akiknek Jézus része az életüknek, ám a munkájuknak nem. Ahhoz, hogy Jézus a csónakodba kerüljön, neki kell szánnod a karrieredet.

Amikor Simon Péter és András ezt megtették, Isten sokkal több halat adott hálójukba, mint amit ki tudtak vonni.

Nem imádkozunk aképpen Istenhez, hogy sikeressé tegyen bennünket azért, hogy a karrierünkkel szolgáljuk őt; hanem az ellenkezőjét tesszük. De ha azt mondjuk Istennek: " Hanyatlik a karrierem, de bármit odaadok, akármilyen telületet, csak munkálkodj!"

Ez az, amikor Isten csodát tesz.

Bármit is akarsz, hogy Isten megáldjon; add neki az első helyet. Ez azt jelenti, hogy többé nem vagy ingatlanügynök, tanár, kertész vagy könyvelő; hanem misszionárius vagy elrejtve, mint aki ingatlanügynök, tanár, kertész vagy könyvelő. Függetlenül a karrieredtől, elköteleződsz az iránt, hogy első körben misszionárius vagy.

A Biblia ezt mondja"Amit pedig szóltok vagy cselekesztek, mindent az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala!  ( Kolossé 3:17)

A minden azt jelenti, hogy minden; beleértve a karrieredet is.

Lehet, hogy olyan helyzetben vagy jelenleg, hogy ötletbörzézel minden lehetőséget, hogy a karriered más irányt vegyen. Fontolgatod a költözést, az új állást, vagy egy teljesen más területet, amiben kipróbálnád magad. Lehet, hogy ezt is kell tenned.

De tedd ezt meg először. Kérd meg Jézust, hogy irányítsa a csónakod! Kötelezd el magad arra, hogy a munkádat Isten dicsőségére végzed!

És azután figyeld Jézust, amint csodát tesz!

 

Segítő beszélgetések elmélkedéshezbeszélgetéshez:

  • Miért gondoljuk azt, hogy bizonyos állások - különösen a lelkészeké és misszionáriusoké - spirituálisabbak, lelkibbek mint más állások?
  • Ha a munkádat Isten szolgálatára szánnád, az hogyan nézne ki?
  • Mi a legnagyobb akadálya annak, hogy a munkád Isten szolgálatára legyen?

 

*(Daily Hope by Rick Warren,) 2019.06.04

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása